Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tanulhatnék meg fejenál...

Hogyan tanulhatnék meg fejenállni/kézen állni?

Figyelt kérdés
Elég hülye kérdés, viszont nekem nagy gondot okoz. vannak tesióráink, és muszáj fejen állni/kézen állni én viszont egyiket sem tudom egyáltalán. még zsugorba se tudok megmaradni. és mindig fáj a nyakam tőle, valószinűleg erre megy a testsúlyom, nem a kezemre.eleve rossz tesis vagyok, de teljesen reménytelen ez?? kérlek adjatok tippeket amivel sikerülne megcsinálnom. köszönöm előre is:)
2012. jan. 20. 20:03
 1/9 anonim válasza:
A kezed ne rakd túl hátra és túl szét ne told el magad a földtől annyira lendületesen mert akkor átfordulsz
2012. jan. 20. 20:11
 2/9 anonim válasza:
Gyakorold falnál, bár nem tudom nekem egyböl ment
2012. jan. 20. 20:12
 3/9 anonim válasza:
51%

Erre a testnevelőtanárnak kellene választ adni, rásegíteni!

Nálunk se megy. Én se tudtam. Volt kitől a lányomnak örökölnie. Szülőként jó volna megérteni, vajon miért van erre a 2 dologra szükség? Hol fogjuk ezt használni?

A testnevelő tanár pedig erőlteti. Megszégyeníti, aki mert meri.

Miért nem fakultatív tananyag? (Artistaképzőbe készülőknek.)

Egyébként minden más mozgásforma fontos, de tudni kellene mindenkinek az alkatára valót erősíteni és arra építeni, amit tud, vagy meg tud tanulni. Főleg egy készségtantárgy esetében.

2012. jan. 20. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Arra építeni amire tud? És aki semmit sem tud? Az enm épít semmiresem?
2012. jan. 20. 21:09
 5/9 anonim válasza:

20.43 vagyok:

ha nem tud valaki kézen állni, akkor lehet hogy tud futni, kosarazni, röplabdázni, hátizomgyakorlatokat csinálni, szekrényt ugrani, kötelet mászni, kislabdát dobni, fekvőtámaszt csinálni,vagy jó a gimnasztikában, úszásban stb, stb.

Abból kellene kiindulni amiben fejlődhet valaki, amire az alkata megfelelő.

A kézen-, fejenállás nekem kivétel. Ezen nem múlik egy élet, se egy testnevelésjegy.

Olyan ez, mintha a tériszonyosnak a hegymászást erőltetnénk.

2012. jan. 20. 21:22
 6/9 lee12 ***** válasza:

mondjuk azért nem hall bele a gyerek a kézenállásba

és ha megcsinálja akkor sikerélmény és nem fog föladni mindent

2012. jan. 20. 21:48
 7/9 anonim válasza:

20.43 vagyok: nem, nem hal bele valóban senki, de a nem meri megpróbálni sem, már más kategória.

Kedves Kérdező!

Ezt találtam:)Hátha ez segít, sok sikert!

[link]

2012. jan. 20. 21:55
 8/9 lee12 ***** válasza:

énse merem amúgy de úgy lehet megtanulni hogy otthon leteszi a kezeit a földre majd valaki megemeli a lábait és tarja és így felnyomja kézenállásba

ha már sokszor csinálljátok akkor megszokja és nem fog félni

2012. jan. 20. 22:29
 9/9 anonim ***** válasza:

ha valaki nem tud kézen állni de tud úszni és víz alá is le tud menni, megpróbálhat kézen állni a víz alatt kb. jó derékig érő vízben először, aztán egyre sekélyebben. ott tényleg könnyebb és nem is érzi veszélyesnek, nehéznek az ember a víz közegellenállása miatt. ott is lehet segíteni, pl. megfogni a lábat h ne dőljön el az illető, így is lehet szokni a testhelyzetet.

fejenállást ágyon is lehet próbálgatni a fal mellett. általában addig könnyen megy, hogy lerakja az ember a kezét és a fejét is és a lábát kicsit felhúzza, így meg lehet állni, és szép lassan a lábat kinyújtani. nem muszáj egyből, de lehet egyre magasabbra emelni a lábat, előbb-utóbb megszokod, menni fog. :) (aztán játékból akár víz alatt is lehet fejenállni is, aki le tud menni víz alá... :D de ezt max. térdig érőben vagy még sekélyebben lehet inkább, megszállottabbaknak akár fürdőkádban :D )

2012. máj. 5. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!