ITF Taekwondo-ról mi a véleményetek?
Tehát NEM az olimpiai TKD, hanem ami megmaradt a "hagyományosabb" úton.
Jól oktatják? Utcára használható? Nehéz megtanulni?
Kedves kérdező!
7 évig ITF TKDztam, az általad említett ITF-et míveltem :) voltam országos bajnokságtól kezdve, európa bajnokságig mindenfele. Én személy szerint nagyon sajnálom hogy már nem csinálhatom, ennek személyes okai vannak. Ha sportolni akarsz, fegyelmet tanulni, esetleg megtanulni ezt a remek harcművészetet akkor célszerű ezt a harcművészetet választani szerény véleményem szerint. Látványos, hatékony, precíz, és kidolgozott mozgásokból áll, ellenben például a WTF-fel. Magyarországon is edző válogatja kinél tanulod!ha a jó viszony már nincs is meg, akkoris az én egykori edzőmet kell ajánlanom Gödöllőn, ha valaki tudja mi ez a sport, vagy legalábbis hogy hogy kell oktatni és egy kis fegyelmet csapni, akkor az ő. Mindenféle képpen ajánlom a sportot, de egy dolgot ne feledj, az utcán nincsenek szabályok. Engem jópárszor kihúzott a bajból az amit az edzéseken tanultam, többször sikerült sikeresen megvédenem magam, egy karcolás nélkül, túlerővel szemben(ezzel jár pest éjszaka), de ez nem azt jelenti hogy amit tanulsz az utcán is tudod alkalmazni! Remélem neki kezdesz, én a helyedben megtenném!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!