Ha az ember edz eheti a következőket?
én még sehol sem olvastam (nem tanultam, tanulmányt sem találtam) hogy a krumpli olyan sza.r lenne.
és pont edző embernek a szalonna sem (persze mértékkel).
a tojás meg végképp nem gáz!
vannak azért bőven tévhitek, régi elterjedt orvosi "kutatásokra" alapozva. de nem biztos, hogy az átlag amcsi zsírdesznót kell alapul venni, pláne nem egy edző ember esetén.
Szia!
Krumpli és tojás mehet minden mennyiségben. Kell a szénhidrát és a fehérje. Bár napi 3 sárgájánál többet ne egyél. A rizs is tökéletes. Ha megoldható váltogasd őket. Dzsuvát - öntetet- max mértékkel, hisz nem diétázol.Persze azért a zsíros ételeket vissza kell fognod, amennyire csak tudod, szóval a szalonnát felejtsd el. Persze kell a zsír, csak nem mindegy, hogy telített vagy telítetlen zsírsavakról beszélünk
ja, ez igaz.
én mostanában elég lowcarb életmódon vagyok, mert nem eszem meg akármilyen ch-t, viszont a zabom meg szeret elfogyni stb. és zsírból pótolom az energiát. szalonna. de hogy hosszabb időt nézzünk, bármikor bármilyen zsíros kaját megettem (állatos telített zsíros). a koleszterinem ellenőrzés alatt van, rend szerint a kézi mérő kimutatási határa alatt.
amíg így van, addig sza.rok bele, tudom hogy az életmódommal ez így maradhat is, amint bármi érték nem lesz megfelelő, nyilván változtatok.
ezért írtam, hogy edző embernek ezen nem kell sokat sza.roznia, de pár havonta 1 vér ellenőrzés pl. koleszterinre, cukorra mindenkinek ajánlott. és akkor látja hogy akkor most mi van, meghallgatta az Aczélt, eszi a szalonnát, de magas a koleszterin szintje (ekkor azért egy ldl/hdl arányt is érdemes már nézni) és valóban visszaveszi a zsír bevitelt, és áttér minőségibb zsírokra. de addig.. ha jólesik..
na mindegy, sokkal hagyományosabb sovány ételeket enni, és kerülni a zsírt, most ezzel nem fogok vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!