Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nektek mit jelent a "Budo"?

Nektek mit jelent a "Budo"?

Figyelt kérdés
Milyen kihatással van a "Budo" az életetekre?
2012. jan. 10. 23:49
 1/5 anonim ***** válasza:
én az ősi harcművészetek szellemiségében edzek, élek. Budo az új, ifjaknak való :)
2012. jan. 10. 23:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia .Aczél.,

Már olvastam hozzászólásaid harcművészetes témában és tetszik amiket írsz. Néhány szóban (esetleg privátban) le tudnád írni az ősi harcművészetek szellemiségét?

Elég új vagyok a harcművészetekben (Aikido és Ninjutsu) és érdekelne milyen életforma tartozik ezekhez. Esetleg ha adnál valami támpontot (mondjuk kereső szavakat) ami alapján utána tudnék olvasni, annak is örülnék.

Köszönöm.

2012. jan. 11. 00:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Budo a szellemi fejlődés útja igen hasznos tud lenni, de a Bujutsu nélkül nem ér sokat, ami a harci technikák és stratégiák segítségével az ellenfél semlegesítése. Akkor jó szerintem, ha ez a kettő egyensúlyban van, mert fejlődik a személyiséged és a testi technikád is, nem is lehet talán elválasztani egy harcművészetben.

Ha utána akarsz nézni a Japán harcművészet őseinek, akkor olvasd el a Hagakurét, megjelent egy kisebb részlete magyarul, a szamurájok kódexének is szokták nevezni gyakorlatilag rövid történetek gyűjteménye amelyekkel betekintést nyers a szamurájok viselkedésébe, szellemiségébe. Talán furcsa lesz nyugati szemmel olvasnod, hogy milyen kevésért rántattak kardot, de beletekinthetsz a harcművészek ősi szellemiségébe.

A másik érdekes mű amit ajánlok Szun Ce - A hadviselés művészete, nem teljesen témába vág, de kötelező darab ez is pár ezer éve íródott egy kínai hadvezér tollából, de máig nem sikerült ilyen modern katonai stratégiáról szóló könyvet írni.

2012. jan. 11. 12:27
 4/5 anonim ***** válasza:
egyébként a Hagakure filozófiája a halál elfogadásáról nagyon közel áll a Taoista halhatatlansággal. aki eldobja magától az életet, többé már nem halhat meg.
2012. jan. 11. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
ezt most halottam előszö,és nem értem,mit takar az,hogy a szellemiség fjlődése meg ilyenek.
2012. jan. 11. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!