Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mechanikus futópadot karácsonyra?

Mechanikus futópadot karácsonyra?

Figyelt kérdés

Naponta 20 percet futok, ezidáig a szabadban, mert az idő engedte, de ki tudja meddig lehet még...

Arra gondoltam, mivel motoros futópadra biztosan nem telik, olyan helyen lakom, ahonnét edzőterembe nem tudok járni, hogy esetleg ez az áthidaló megoldás talán jó lehetne a téli hónapokra. A futásról nem szeretnék lemondani...

Szerintetek jó ötlet egy ilyen futópadot beszerezni?

2011. dec. 19. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Remek dolog, hogy ennyire ragaszkodsz a futáshoz, nagyon becsülöm és támogatlak benne!

Szerintem semmiképpen sem érdemes futópadot venni, semmilyent se. A legnagyobb lelki nyugalommal merem azt tanácsolni Neked, hogy menj csak futni a szabadba mínuszokban is! Mindössze annyit kell tenned, hogy beöltözöl olyan meleg ruhába, ami a szelet nem engedi át (az az egyetlen ellenséged, még a hideg sem árt nagyon), sál, sapka, és nyugodtan futhatsz! Semmiféle problémát nem okoz a tüdődbe áramló hideg levegő, egyrészt még előtte jelentősen felmelegszik, másrészt a szervezet ezzel simán megbirkózik, hacsak nem asztmás betegről van szó, de mivel Te futsz, nyilván nem vagy az. Semmi veszélye sincs ennek, csak valami számomra érthetetlen okból az emberek fejében kialakult az a tévképzet, hogy hideg-->megfázás, holott ennek semmi alapja nincs, csak félreértelmezték a tapasztalatokat. Jómagam évekig futottam és edzettem keményen hóban-fagyban, tényleg a legzordabb körülmények között is, és sosem okozott ez gondot számomra.

Tehát hajrá, csak bátran!

2011. dec. 20. 00:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát, köszi, hogy biztató és kedves választ adtál a kérdésemre. :)

Igazából azt már én is kitapasztaltam, hogy nem kell nagyon félni a hidegtől, mert nem fájdult meg eddig a torkom, hála isten, hanem arra gondolok, ha majd jeges, egész nap fagyott, havas lesz kinn minden, akkor nem tudok majd haladni, mert elcsúszom... :S

Vagy? Mit gondolsz erről?

Egyébként milyen itthon is fellelhető cuccban futhatok? Nem szeretnék erre költeni, igazából nem is nagyon tudnék.

Most egy trikó, egy hosszú ujjú sport felső, egy cipzáros, kapucnis sport felső, egy feszülő, kényelmes naci van rajtam, ha futni indulok és, ha igazán hideg az idő, mint mostanában, akkor egy vastag mellényt és egy sapit veszek fel... Jó ez így? Annyira beöltözni sem akartam, mert akkor meg annyira melegem lenne...

Köszi a segítséget előre is! :)

2011. dec. 20. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Öröm egy ilyen kitartóan és szenvedélyesen edző emberrel konzultálni!

Értem az aggályaidat, annak idején én is volt, hogy azzal indultam el futni, hogy "Nézzétek meg az arcom, mert többé nem látjátok ilyennek!". :) De az a tapasztalatom, hogy még a jeges, havas út sem csúszik különösebben, ha valami értelmesen bordázott cipő van rajtad. Persze nem kell húsz ropiba kerülő futócipőre gondolni, a leggagyibb kínai is megteszi, én mindig olyanokban edzek, és bevett szokásim addig nyúzni őket, amíg ki nem lyukad a talpuk vagy szó szerint ki nem lóg belőlük a lábujjam. Szóval menj csak ki futni, és azért óvatosabban indulj meg, és figyelj a lépésidre, aztán magad is észreveheted, hogy felbátorodhatsz, mert nem csúszik az út. Ha esetleg mégis, hallottam olyan praktikákról, hogy rákötsz valami durva anyagú rongyot a cipődre, láttam is használat közben ilyen fogást, bár én sosem vetettem be, viszont elvileg működik. Az pedig kit érdekel, ha hülyén néz ki?

Amit leírtál ruházatnak, simán megfelel, teljesen jó. A téli, kinti edzőcuccomban én általában úgy nézek ki, mint egy csöves, de komolyan. A lényeg, hogy meleg legyen. Egyedül a kötött ruha nem alkalmas, mert az a széltől nem véd. Minden más kiválóan megfelel.

Hajrá! :)

2011. dec. 20. 16:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, kedves Tőled, amit írtál. A tanácsokat pedig külön köszi, akkor majd csak kitapasztalom ezt is, de abba nem hagyom, ha minden kötél szakad bemegyek az egyetemre futni mikor vizsgázni megyek. :)

Most értem haza a futásból, ma csak 16:30 percet bírtam, először vettem fel futáshoz lábsúlyt, és hát, mit ne mondjak... Nem volt semmi. :D És, hát egy órát is gyalogoltam a nap folyamán, úgyhogy az esti felsőtest edzésemet ma kihagyom, inkább készülődöm helyette, a párommal moziba indulunk...

Még egyszer köszi!!! Irtó kedves vagy!

Kellemes ünnepeket kívánok Neked!!! :)

2011. dec. 20. 17:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem érdemes futópadba beruházni: egyszerűen nem tudod kihasználni! Tavasszal és ősszel kint kell futni, de télen és nyáron én futópadot használok konditeremben. Tavalyelőtt próbáltam a téli kinti futást, de rájöttem, hogy nekem a 14 fok a határ, az alatt nem vagyok képes kint sportolni, fázós vagyok.
2011. dec. 20. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kellemes ünnepeket Neked is, Kedves Kérdező, és továbbra is kitartást kívánok az edzésedben! :)
2011. dec. 20. 21:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a válaszokat! :)
2011. dec. 21. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!