Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy növeszthetek magamnak izmot?

Hogy növeszthetek magamnak izmot?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kis izmot a karomra, de nem bírom a túlzásba vitt edzést (a 175 centimhez 85 kiló vagyok), ezért inkább otthon erősítenék. Van tippetek?

14/L

2011. dec. 17. 18:32
 1/7 ✮ʝօк&# ***** válasza:
ha jól veszem ki a kérdésből illetve leírásból, te a zsírt akarod izommá változtatni, ami fizikailag lehetetlen.Először fogynod kell, utána izmot építened. Sok sikert az aerob edzésekhez!
2011. dec. 17. 18:38
 2/7 Brányi Bence válasza:

Hogy növessz izmot otthon? Cserépben...

Viccet félretéve - a 175/85 az tényleg kicsit erős. Mozogj sokat (ne karra), aztán jöhet a munka neheze:

Bár szerintem lányokon baromi ronda a véreres, kigyúrt bicepsz, de ha neked ez kell, szerintem akkor se kezdj hozzá ész nélkül.

Egy szakember tanácsát érdemes meghallgatni (egy fitneszedzőt, stb.

Leginkább feladatsorokat csinálj (pl.: húzódzkodás, stb), de több izomcsoportot dolgoztass (köztük a kart), mivel különben nagyon aránytalan lesz a testfelépítésed és 14 évesen még nem fejlődött ki teljesen minden csontod, ezért pl.: súlyemeléssel csak óvatosan.

Ja és ha inkább csak a túlzásba vivés ellen van kifogásod, akkor úszás, kajak-kenu.

2011. dec. 17. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Zsírból soha nem lesz izom, mint ahogy egyszerre fogyni és izmosodni sem lehet.

Menj el egy személyi edzőhöz, mert magadtól rohadt ekvés a tudásod. Ő majd összeír egy diétát, de mellette el kell menned edzésre, az otthoni p.csaedzések semmit sem érnek. Ha vágósúlyra volt erőd felhízlalni magad, akkor legyen erőd edzésre is elmenni.

A másodiknak: Igen, mert ha egy lány elmegy a konditerembe rögtön felugrik rá 20 kiló száraz izomtömeg. Egy nő a hormonrendszeréből adódóan nem is tud naturálon "túl izmos" (ha van ilyen egyáltalán) lenni, szóval az ostoba tanácsoktól kíméljük.

2011. dec. 17. 19:19
 4/7 Brányi Bence válasza:

Nem egészen értettem ezt a 20 kilót. Azt meg pláne nem, hogy miért kell megsérteni a kérdezőt. De azt már végképp nem, hogy miért kellett elismételni azt, amit már előtte ketten leírtak (még ha ezért nyomsz is nekem egy piros pacsit).

Ja és még egy dolog - persze, kinek mi a túl izmos:

[link]

2011. dec. 17. 19:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam hogy véreres, bodybuilder méretű izéket szeretnék. Fujj. Nem szekrény akarok lenni, éppen csak egy pöpp izom kellene.

A "vágósúly" szó is erősen relatív. Kérdés, hogy egyesek mit értenek ez alatt...:)

2011. dec. 17. 20:24
 6/7 Brányi Bence válasza:

Hát a 175 cm-vel szép szál lány lehetsz, nem valami ropi-modell alkatú.

Bár csak visszhangozni tudom a korábban elhangzottakat, szerintem egyrészt tűzz ki kis célokat, másrészt olyan feladatsorokat csinálj, amiben örömödet leled.

Én úsztam 6 évig (ebből az utolsó 1-et versenyszerűen), aztán semmi, most pedig 6 éve biciklizem (bár az inkább alakformálás, lábmunka). Csak példaként írtam le - az úszást utáltam, csak le akartam tudni, de a biciklizésnél nem gyúrni akarok, hanem élvezettel tekerni.

Persze pár hónap kellemes edzés után az eredményt sem rossz látni, de az elején semmiképpen se várj azonnali eredményt.

Ha semmiképpen nem akarsz terembe járni, akkor kérd meg pl.: a tornatanárodat, hogy segítsen egy otthon, eszközök nélkül is végezhető feladatsor összeállításában.

2011. dec. 17. 21:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Varázsigével vagy locsold sokat. Izmot nem lehet növeszteni, azért keményen meg kell dolgozni.
2011. dec. 18. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!