19 évesen késő elkezdeni az aikido-t?
Aikido, wudang, jitsu , birkó, box, kapuéra az marhaság!!!
Tanulj Rák stílusú kung-fut, mert az a világ legtökéletesebb harcművészete!!!!!!!!
Üdv. Nem késő elkezdeni, bár tény, az első fél évben könnyű feladni (a legtöbb érdeklődő ebben a szakaszban - pont az alapozás alapozásánál - tűnik el az edzésekről).
Az ellenvélemény elég határozott. Személyes tapasztalat tán, ha megkérdezhetem?
*9
Üdv. Kérlek, ne vedd sértésnek, de a fenti nevekkel kapcsolatban felhívnám pár dologra a figyelmedet.
Krisz sok postban említette, hogy az aikido megfelelően tanítva és tanulva ugyanolyan jó, mint minden más stílus. Ő is tanulta pár évig, ha jól emlékszem a szavaira. Aczél valóban nagyon szereti a kung fut, de az aikidoról rossz szót nem szokott szólni (újabban). Ha jól értem, állítását arra alapozza, hogy vannak ugyan jó mesterek, de kevesen, így a válaszoló lakhelyéhez közel nagyobb eséllyel talál mást, ami már jobban bizonyított. Ezt könnyű nála félreérteni, jóllehet korábbi postokból ez egyértelműen kiderül. Carbon sem szokott lebeszélni senkit aikidos kérdésben, legalábbis ilyen postot még nem láttam tőle. Lovag korábban jelezte, hogy jitsusként volt aikido edzésen. Ő sem szólja le, max. megjegyzi, hogy neki a jitsu jobban bejön.
Mielőtt még Aczél nevet csatolt volna a kommentjeihez, elég nagy flame war-ok voltak ezen a fórumon az aikidoról. Pont a fent említett emberek járultak hozzá, hogy a trollok meg a hater-ek visszafogják magukat. Ezért inkább köszönet illeti őket - szerintem.
Ne érts félre, én is vitatkoztam sokat ezen a fórumon erről, de beláttam, értelmetlen. A legerősebb érvünk a tudásunk. És ahogy elnézem, ti azért tudtok "érvelni", ha szükség van rá :)
*
Note:our opinion may differ.
mi ez a negativ irás becses személyemről?
sok hülye gyökér.. a Késes Krisz tanult aikido-t te láma, tőle tudom hogy veszélyes harctechnika te utolsó selejt, amit velem (vagy vele) kapcsolatban irtál, az mind alaptalan, elég komoly szövegértés problémád kell legyen, amit sajnálok. :( de Carbonnal kapcsolatban is tévedsz, ha látnád mit ir (nincs hosszú i betűm..) akkor tudnád, hogy nem a saját stilusát fényezi. miért tenné? én sem teszem.
de gondolom te egy gyökér magyar aikido-s vagy, az igazi stilusról (Japán módi) fogalmad sincs, véded itt a kravmagát és hülyeségeket irsz azokról, akik leirják hogy a sza.r az bizony sz.ar. hát büszke lehetsz magadra, a hülyeségeddel csak minden jóérzésű embernek ártasz, de alapvetően normális ember nem nem veszi komlyan a tidehez hasonló irásokat.. én sem veszem, de gondoltam helyre raklak, ifjú bohó.. és tiszteletlen akárki.
19.15
amiket irsz mindig jó olvasni.
but, of course our opinion may differ.. :)
Kedves 14:51-es válaszoló!
Megmondom őszintén amit az aikidóról írtál az nem rossz, sőt! Tényleg így kell alkalmazni az aikidót utcán (legalább is annak aki még nem mester!), mint ahogy leírtad, pont úgy ahogy, mint a birkót vagy a judót.
Ezt elég kevés aikidót tanuló srác ismeri így. Ebből azt következtetem ki, hogy Te nem vagy béna aikidós gyerek!
Viszont!!! Amit Aczélról, Neutronlovagról, Carbonról és rólam írtál az azért nem helytálló!
Egyikünk sem fikázta az aikidót sohasem. Sőt! Én általában keményen támadom itt a fórumon azokat, akik fikázzák az aikidót. És Aczél kolléga jól mondja, Én is tanultam aikidót. Ráadásul én O'Sensei-t tartom az egyik legnagyobb harcművésznek!
Az, hogy a krav maga-t, BJJ-t szidjuk az egy dolog. Igazából nem magát a stílust szidjuk hanem azt, hogy nem lehet megfelelően alkalmazni utcán, ami igaz is. A capoeirát pedig én sosem szidtam.
A saját stílusunkat nem szoktuk ajánlani senkinek jó formán. Én sambo instruktor vagyok, senkit sem csábítottam sambo edzésekre itt a fórumon, holott megtehetném.
A Rák kung-fut írogató illető pedig már fejezze be!
Késes Krisz
Ahogy nézem a wing chun kung-fu-t és az aikidot ajánlottátok. Debrecenben tanulok a jogi karon, és a wing chun kung-fu-t fel lehet venni testnevelés tárgyként..
A másik, hogy ezekhez nem kell előismeret a harcművészetek, verekedés terén. Ne értsétek félre nem vagyok sem sovány, sem kövér, pont jó a testsúlyom (185 cm 75 kg) csak a verekedés teréről az ismereteim egyenlők a nullával és nem vagyok hajlékony se.
A hajlékonyság fontos lenne ?
Kedves Kérdező!
A wing chun kung-fu mellett eljárhatsz aikido edzésekre is. A kettő együtt tényleg jó kombináció! Nyugodtan csináld!
A hajlékonyság végett pedig ne aggódj! Minden harcművészeti edzésen sok nyújtás van.
Késes Krisz
meg azért mész, hogy tanulj, nem azért, mert már mindent tudsz. gondolom egyetemre is úgy mentél, hogy nem volt sok ismereted az adott témában.. aztán lehet volt.
OFF
vazeee.. és Debrecenben asszem van élelmiszermérnök képzés is, lazább is mint nálunk, és lehet lenne wing-chun mint "tesi" lehetőség? mekkora már.. a francnak kellett pesten maradnom... grrr..
Aikidohoz sem kell előképzettség. Mondjuk, ha fel tudod venni tesiként a kung fut, akkor az talán praktikusabb, kellemest a hasznossal ^^.
Hmmm. Debrecenben, ha jól látom, a rendőrségi sportegyesület címere alatt van aikido edzés. Gondolom, a rendőrség nem adja hatástalan dolgokhoz a nevét:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!