Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha naponta csinálok 50 felülés...

Ha naponta csinálok 50 felülést egyszerre akkor 3-4hónapon belül lehet kockás hasam? Vagy ez igen kevés ahhoz?

Figyelt kérdés
14éves vagyok 43kg és 159cm magas. Vékony testalkatú.
2011. dec. 7. 21:21
1 2
 11/13 Mr.Super TNT ***** válasza:

Mert ha norma testtömegindexet nézed akkor kb 56-és 60 kg között kéne lenned. A norma 59kg 159 cm magassághoz.

Ezt orvosi táblázaton olvastam.

+ Ha sportoló vagy akkor a magassághoz elvárt tömeg változhat 10 kg + vagy - irányba ,bár vannak sportok ahol viszont+ 20-40 kg az indexhez mért maximális tömeg. Jó most jöhetünk azzal ,hogy küzdősportokban vannak 40 kg körüli versenyzők ,de ők sokszor még nálad is alacsonyabbak.

A felnőtt kis légsúly 46 kg-mal kezdődik a bár a serdülő 37-38,5 kg- ig van az a 13-és a 15-évnél nem idősebb korcsoport ,de ott is inkább törpék vannak és nálad alacsonyabbak.

De te mivel nem űzöl semmi ilyen sportot ez már nálad inkább betegesen sovány ,mert az aki mondjuk46 kg-mos és 160 cm (nagyon ritka) az nagyon szálkás és csak szín izom van rajta és mégis előbb utóbb egészségügyi okokból súlycsoportot kell lépnie.

Én pl 171 cm vagyok és 74 kg mégis lehet ,hogy indokolt lesz egy szintfelmérő miatt leadnom 2-3 kg-ot stabilan ,majd visszaszedem ,ha vége. Kell a sporthoz az a 4-5 kg plusz mert hosszúttávon energiát jelent.

2011. dec. 8. 13:24
 12/13 Mr.Super TNT ***** válasza:

Ha esztétikai sportot nézel ahol csak a kinézet számi ,mint a testépítésnél akkor ott lehet mínuszod (bár ez csak a fürdőgatya modellekre igaz a testépítők is inkább nehezebbek mint az indexhatár).

Ha erő alapú sportot űz valaki akkor a indekben meghatározott pontos adat vagy + az ami optimális és szükséges.

+még egy megjegyzés a kis légsúly és társaihoz amit előzőleg írtam ők eredetileg 2-3kg-mal nehezebbek csak versenyre adják le az a 3 kg-ot szóval,ha valaki 47 kg-az igazából 50 kg-ot jelent minimum.

2011. dec. 8. 13:31
 13/13 anonim ***** válasza:

kevés. ha mást nem csinálsz.

én pl egy héten összesen nem csinálok 50 felülést, de a kockák megvannak. mondjuk edzem több mint 10 órát hetente...

2011. dec. 8. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!