Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondis kérdés. Ugyanazt az...

Kondis kérdés. Ugyanazt az izomcsoportot mindennap edzeni?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy nem sok a heti 4 súlyzós edzés? 1 órásak kb. Valamint a 4 napban közös gyakorlat mindig a guggolás.

25 kilóval guggolok, nehezen bírom éppen meg tudom csinálni a 3X12-es sorozatot. Ha ezt heti 4-szer csinálom ( izomlázzal) akkor még fejlődhet a farizmom (nőhet)? Vagy a kevesebb több elv alapján csökkentsem 3-ra?

Amúgy minden izomcsoportot edzek és az étrendem is rendben.

2011. nov. 24. 15:07
 1/8 dirtboy ***** válasza:

nem,az osztott edzésterv úgy tűnik nem világos számodra,nem ugyan azt az izomcsoportot kell edzeni mindig.

láb edzésből heti max 1-et csinálj és hát ból is.

én a többiből is egyet szoktam de van olyan is aki a többiből már heti 2őt.

2011. nov. 24. 15:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Csak jó lenne minél hamarabb kerek fenék. Ezért csináltam így.

2011. nov. 24. 15:45
 3/8 dirtboy ***** válasza:

lány vagy igaz?

ne csak guggolj lábedzésen,hanem csinálj kitörést és lépcsőzést is ezek jók fenékre.

2011. nov. 24. 15:49
 4/8 A kérdező kommentje:

guggolás,kitörés,combhajlító,combfeszítő,merevlábú felhúzás,lábemelés padon,lábemelés két oldalra,vádli súllyal

ezek mennek alsótestre

2011. nov. 24. 16:00
 5/8 dirtboy ***** válasza:
korrekt
2011. nov. 24. 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:
ha jól látom még kezdő vagy , ha ez valóban így van ( és gondolom igen) a heti 3 edzés bőven elég + a www.body.builder.hu átolvasása;)
2011. nov. 24. 16:35
 7/8 anonim válasza:

Mivel a négyfejű combizom 2 feje (vastus lateralis et medialis) fehér, fázisos izom, s az egyenes combizom ( a rectus femoris) tónusos, ezért rosszul edzed a combfeszítőidet. Heti 1, vagy max. 2 (közepes intenzitású) edzést javaslok. Az alsó végtag (láb) baromi sok izomcsoportból áll, amik közül sok egész kiterjedt, nagy méretű, ezért lassabban regenerálódnak. Tartsd ezt észben.

Nem attól leszel izmos, hogy sokat guggolsz. Hanem attól, hogy az edzéseden kellően kifullasztod, szabályosan és sok gyakorlattal terheled, fokozatosan növelve a súlyokat, hagyni időt a megfelelő regenerációra, és az edzőtermen kívül jól kajálsz. Kezdőként fókuszálj az összetett alapgyakorlatokra, melyek több ízületet és sok izomcsoportot fognak át, pl. a guggolás és a merevlábú felhúzás.

2011. nov. 25. 19:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. nov. 26. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!