A karate mellett jó érveket tudtok mondani?
1. a golyó ellen nem az sem véd
2. ha meg tudják a suliban h arra jársz, akkor megvernek többször vernek meg a c*gányok
3. lejársz a terembe edzeni ezrekért azt a szobádban is meg tudod csinálni ingyen youtube-al :) vagy torrentezel valami komoly edző videót...
Fiaim jártak.
Előnyök.
- Az edzés, hihetetlenül jól vezeti le az energiát
- ahol ők tanultak, jó edző volt, önkontrollt, és kitartást tanultak
- megerősödtek
- a mozgásuk megváltozott, koordináltabb lett, amit az élet más területein is hasznosítanak.
Még sorolhatnám, de szerintem már ez is magáért beszél.
ma 09:45 Te helyből ennyire hülye vagy vagy csak nekifutásból?
A karatét nem ismerem közelről, de jó edzővel minden harcművészet előnyökkel jár.
9:45..te balf*sz!Youtube-os videóval mi...hogy törném össze az állkapcsod....
Kérdező!A karate egy kiváló harcművészet.Én a kyokushin ágát űzöm,talán ez a legjobb,tapasztalataim szerint.
Több szempontból is jó dolog:
-kezdőként tömegsportnak is kiváló
-ha már kicsit régebb óta jársz,kezded megismerni,akkor kezdi el igazán felkelteni az érdeklődésed
-ha egyszer magával ragad,nem tudsz kiszállni belőle,vagy ha mégis,azt csak max. egy másik sportért teszed(én nem tudnám otthagyni,már az életem részévé vált(:),de az végül is mindegy,a lényeg,hogy megindítja benned azt az érzést,hogy igenis sportolni kell,sportolni jó
-ha magát az eszmét is át tudod érezni,mentálisan is sokat fejlődsz vele,és ez nem spirituális halandzsa,ez így van,fejlődik a problémamegoldó készséged,kordában tudod tartani magad,és ad egy kisugárzást,egy magabiztos kiállást,ami segíthet kijönni a balhés helyzetekből
-jó fizikumod lesz,a saját testsúlyoddal tudsz majd "bánni"
-ütésálló leszel,kemény és jó tartású harcost farag belőled
-és ami a legfontosabb,ami az egész lényege: MEGTANÍT LEGYŐZNI ÖNMAGAD!!!...mert nem számít,hányszázadik fekvőt kell lenyomnod,hányadik brutális combost kapod,hányadszor szorult be a levegő egy gyomrostól,hányadszor rúgtak fejbe,törött el valamid,ment szét a seikened.Az sem számít,hányadik kör vesszőfutás jön,vagy hányadik bunyó,hányadszor kell újra kihoznod magadból a maximumot...mert meg tudod csinálni,ha átléped a saját határaid!
És ha megtapasztalod,milyen érzés is ez,rá fogsz jönni,hogy ezt az érzést újra és újra át akarod élni,és ezt az érzést a karatéban találod meg.
Persze az,hogy ezekből mennyi valósul meg,sajnos nagyban függ az edzőtől ill. edzőpartnerektől,de azért nagyrészt kyokushinban jó edzéseket találsz,és az edzőtáborokban,vizsgákon,versenyeken garantáltan megízleled a karate valódi ízét.
Remélem elég érv eme harci művészet mellett,és ezt még egész röviden,tömören mondtam el:D
Nagyszerű, köszönöm. :)
És a többiknek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!