11éves vagyok mit edzek hogy 14-18 éves koromra legyen valami izom rajtam?
Hány kilót emelgesek és menyit belőle egy nap? felülés,futás(most télen inkább nem futnák hidegbexD)
De viszont van benti biciklink hányas fokon tekerjem meg mennyit?Valami izmos csákó mondjon edzés modokat hogy miből mennyit csináljak.Előre is köszi bocs a helyesírási hibákért
na, jó estét.
abból indulok ki, hogy nincsen semmi felszerelésed otthon, ezért csak földön is elvégezhető gyakorlatokat írok.
fekvőtámasz hasprés hátizom és guggolás. így, ennyi.
fekvőtámaszból el kéne jutni arra a szintre, hogy 50 szabályos menjen akár egyszerre is. nyilván amikor kezded, akkor 5-10 darabot csinálsz csak, egymás után kis pihenőkkel.. és egyre többet. szabályos végrehajtásról kereshetsz videókat, de mivel úgy sem látod magad, kérj meg valakit hogy figyeljen oda hogy egyenes-e a hátad. ereszkedj le jó mélyre, és ne kapkodj.
hasprés: remélem ismered hogy kell. karodat a fejed mögött összekulcsolod, és kicsit elemeled a felsőtested a földtől, majd vissza ereszkedsz. itt sem kell gyorsan. 50-100 darab már egész jó.
hátizom erősítés ennek a fordítottja, hason fekszel, kezeid a tarkódon, elemelkedsz a földtől, nem kell magasra, majd vissza. szerintem ez nehezebb, de itt is 50-100 ismétlésig jó lenne eljutni.
guggolásnál vigyázni kell a térdre, egyenes háttal végezd, a térded ne jöjjön a lábfejed elé. szabályos végrehajtásnak nézz utána, de linkelhetek is leírást.
ezt úgy sem tudja nagyon gyorsan az ember, 50-100 darab itt is igen jó már. egyszerre engem az 50 darab már elfáraszt nagyon, de én egy lábon sem nagyon tudok 5 darabnál többet, csak ha pihenek kicsit.
edzhetsz pihenőnapokkal két naponta, akár minden nap is, de ha ezt bírod, akkor inkább csinálj több gyakorlatot, vagy lassabban, nehezebben, és tarts egy pihenő napot. az izmoknak kell a pihenés, és olyan edzések legyenek, amiket már ki kell pihenni, ha másnap nem érzed hogy dolgoztál, akkor nem edzettél túl keményen.
egyelőre ennyi. kérdés?
Köszi sokat segítettél de most összekezük.Szóval otthon van szoba biciklink meg van 1kg,1,5kg és 3kg-os súlyzónk kérlek összegezd hogy 1 nap miből mennyit csináljak.minden izmot meg akarok mozgatni előre is köszi
Kérlek mindenre válaszolj amit kérdeztem:(
És e edzés mellett amit mondasz hány óra úszás lenne elég 1 hétben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!