Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Thai Box vagy Tae Kwon Do?

Thai Box vagy Tae Kwon Do?

Figyelt kérdés
Miben különböznek? Miben jobb az egyik a másiknál? Melyik használhatóbb az utcán leginkább?
2011. nov. 2. 21:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem baj Gáspárka. Azért én is megnézném, hogyha egy igazi utcai harcossal, vagy thai-box-ssal találkozol mennyire lesz hatékony a technikád. A válasz: SEHOGY

Mivelhogy a karacuban, aikidóban, kung fuban tae kwon doban is rálépéssel lendületből ütnek( amiben tényleg lendületesen megindulnak) és akkor tudják csak megcsinálni a mutatványaikat. Ütőtávon belülről pedig semmit se tudnak kezdeni úgy, mint egy utcai harcos, vagy egy thai-box-os.

Ennyi.

2011. nov. 4. 17:25
 12/26 anonim ***** válasza:

"Karacuban, aikidoban, taekwondo-ban rálépéssel, lendületből ütnek."

http://www.youtube.com/watch?v=3FB8hPmsg28

Ebből is látszik, hogy lövésed sincs a témához. Nézz már meg egy kyokushin küzdelmet! Mi az, hogy ütőtávon belül semmit sem tudnak?! Egyébként, amiről írsz, az ilyen beugrásos ütés a shotokan jellegzetessége, és az sem veszélytelen éppen!

http://www.youtube.com/watch?v=8sot-X4Voec

Egyébként pedig, a kérdés még mindig megválaszolatlan: hány kyokushin edzésen vettél már részt?

2011. nov. 4. 18:08
 13/26 anonim ***** válasza:

Ezek a videók amiket ide belinkeltél szimpla VEREKEDÉS. Semmi több. Ezek gyakorlásához elég venni egy boxzsákot(amit lehet rúgni), vagy csak elég az utcán bunyózni. Szinte ugyan olyan, mint a Thai Box, csak nincsenek könyök technikák.

Amúgy még nem láttam ezt a fajta karacu edzést, de nem is érdemes elmenni 1-re sem, mivelhogy leírtam már, hogy miért. :D

2011. nov. 5. 18:05
 14/26 anonim ***** válasza:
"Szinte ugyan olyan, mint a Thai Box, csak nincsenek könyök technikák." Akkor mitől is jobb a thai box?
2011. nov. 5. 18:42
 15/26 anonim ***** válasza:

Sorry félreírtam.

A thai box SOKKAL valósághűbb, mint ez a karacu, ugyanis ezekben a videókban szinte nem is ütnek fejre. Ebből is látszik, hogy egy utcai bunyós ellen semmi esélye sem lenne a karacusnak.

Ennyi. :D

2011. nov. 5. 18:58
 16/26 anonim ***** válasza:
Nézd már meg még egyszer a 2. videót! Csupa fej KO! Miről beszélsz te? Az első videó pedig egy kyokushin küzdelem, gondolom ezek szerint még azt sem tudod, hogy a kyo szabályrendszerben, mivel csupasz ököllel full kontakt küzdenek, fejre tilos ütni.
2011. nov. 6. 10:44
 17/26 lee12 ***** válasza:

hülye ez:D thai boxos makik hozzánk is néha lejönnek boxra azt rommá verjük őket

a karatesok kemények és ügyesek csak nem nagyon ismerik az emberek a kemény részét mivel legtöbbször forma gyakorlatokat mutogatnak mindenhol

ezért hiszik a thai boxos makik hogy jobbak pedig semmihez sem értenek igazán csak fizetik a havi 8000 ft ot a semmilrt

tisztelet a kivételnek

2011. nov. 6. 17:14
 18/26 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=I9H-AZ_zfpA&feature=share

Ez magáért beszél kedves bűvészkedős karacusok. :D

2011. nov. 6. 18:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Ez a 65%-os nagyon elfogult, de nem is ez lenne a baj, hanem az, hogy csupa hülyeség amit össze-vissza beszél. A shotokan versenyek(ugyan no contact van), de a fejet is támadják. És elég egy picit elnézni a távolságot, rögtön KO. Az, hogy lépésből ütnének nem hülyeség, de nem csak ebből áll, sőt! A shotokan stílus egyik legkedveltebb ütése a gyaku zuki(hátsó kezes ütés), ami nagyon erős tud lenni, ha jó technikával használják, és merem állítani, hogy van olyan erős, mint egy thai boxoló ütése.
2011. nov. 7. 15:32
 20/26 anonim válasza:
Én vagyok a 16:25 -ös. Én nem akartam fikázni semmit és sztem azt se mondta h a harcművészet leáldozóba lenne. De sokan a megvédés miatt akarnak harcművészetet tanulni és azt hiszik h 2 edzésre lemennek és már tudják!!!! Nem volt még szerencsém olyan edzésen részt venni de Gáspár te már vettél részt Taekwondo edzésen? És valaki akármit tud ha belül blokk van akkor nem fogja használni! Köszönöm a sok jelzőt ;) ""intelligencia""
2011. nov. 12. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!