Bunyóba miért ilyen jók?
van egy osztálytársam nagyon keményet üt kezét is sokszor eltöri ,ha valakit megüt bőven 8 napon túli sérülést okoz(fogait orrát eltöri pl .) ,
63 kiló csak .suliba láttam tesiórán hogy ugrani bír futni is de a kötélen fel se bír mászni 10 fekvőt remegő kézzel bír csak megcsinálni ha fogja a kezében a táskát amibe van pár könyv remegő kézzel emeli fel .ha ennyire nincs benne erő nem értem honnan tud ekkorát ütni .de mondjuk az igaz ha ideges akkor ő nagyon nagyon agresszív megfékezhetetlen és hirtelen kezd dühöngeni lehet hogy az agressziója miatt tud ilyet ütni
Ha védekezés nélkül valakit pofánvágnak, akkor ahhoz nem kell nagy erő, hogy törjön az orr, fog, stb.
Ráadásul, ha neki törik el valamije, akkor szarul is üt. Ha elég nagy lendületet vesz valaki egy parasztlengőhöz, akkor az egy 50 kilós nőtől is elég pusztító erejű tud lenni.
jól írtak előttem.
amit leírtál Kérdező, amúgy szerintem tipikusan az egyik leggyengébb embertípus. az ilyet bármelyik küzdősportoló leiskolázza bárhol, képzett harcművészekről nem is beszélve.
a legamatőrebb dolog a saját öklöt széttörni ütés közben.. de tényleg 1. lecke szintjén mozog. és mint írták, nem kell semmi képesség vagy tudás ahhoz, hogy valaki önkontroll nélkül széttörje a saját öklét valakinek az arcával együtt, ez semmi. de mutatja a színvonalat, kis agresszív taplók amúgy sokszor korán halnak..
kis agresszív taplók amúgy sokszor korán halnak..
Kösz Aczél, ez kicsit fájt :D
Amúgy a technika tényleg többet ér. Balatonon voltam haverokkal, és a strandon volt ez a jópofa bokszzsák, ami leméri mekkorát tudsz ütni. Egy haverom parasztlengőt ütött, de úgy, hogy teljesen kicsavarodott, és kb 180 fokos lendülettel találta el. Érdekes, hogy habár én valamivel kisebbet ütöttem, viszont én csak egy sima egyenes ütést használtam, amibe belevittem a csípőmet, ahogy edzésen tanították. Egyszerű ütés, nem parasztlengő, nem ugró-lendületből vagy rálépéssel. Csak egy egyszerű ütés. Ez a technika...
harcművészek a legkutyább körülmények közt is éltek, sőt annál keményebbek voltak.
gondolj egy riói gettóban felnőtt késes capoeirásra.
nyilván a sz.ar körülmények nehezítik a dolgot, de ha ezen te felülemelkedsz, akkor kiba.szott erős lehetsz. vagy nem emelkedsz felül, de legalább edzel. mégis jobb mintha nem edzenél. ez az elvertek dolog meg olyan, hogy ütni tudni kell. úgy hogy közben nem fáradsz el, legalábbis állóképességgel is bírd, látni kell a másik mozgását, lemozogni védeni.. én azért kungfuzom, mert egyrészt az harcművészet és nem csak szórakozás vagy sport, másrészt hatékony technikák vannak védekezésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!