Hogy álljak neki a futásnak?
Én először azt kérdezem, hogy biztosan nem tudsz tovább lassítani a folyamatos futásban, hogy többet bírj, mint 3-400 m? Ha nem, akkor a 100 méter futás - 100 méter séta rendben, később pedig térj át folyamatos futásra.
Amúgy mennyi idős vagy, és sportoltál-e valaha?
Egyébként én mikor hónapokig nem futok, majd újra, akkor szintén nehezen veszem a levegőt(bár le tudok akkor is futni sokat, csak szar érzés), kell 2-3 edzés alkalom, míg a légzésem rendbejön (természetesen más téren sokkal több kell a formába rendüléshez, ez csak a légzés).
Amúgy mi nálad a helyes légzés? Mert sokan beleesnek abba hibába, hogy tévesen csak az orrukon veszik(nyilván nehezebb, mert az szűkebb, mint ha szádon+orrodon teszed egyszerre).
17 vagyok, és régen kézilabdáztam, mikor szintén elkezdtem fulladni már negyed óra után. Ekkor derült ki, hogy szív problémám van, ez az oka. Akkor azt mondták, hogyha nem akarok műtétet, akkor minden fizikai terhelést vissza kell fogni. Azóta sokat javultak az eredményeim, és azt mondta a főorvos úr, hogy meg lehetne próbálni sportolni. A futást ajánlotta, mert elvileg az erősíti a szívet. Ezért gondoltam erre. Azért 100méter után még nem dulladok ki, de 1 km-t nem tudok lefutni, mert úgy érzem, kiesik a tüdőm :/
Valami jó ötlet még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!