Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen arányban kell a tömegnö...

Milyen arányban kell a tömegnövelőhöz zabot, maltodextrint, és dextrózt adni?

Figyelt kérdés

4kg-os fehérjéhez akarom keverni, edzés utáni turmixnak.

Én 1,5 kg darált zabot, 1 kg maltodextrint és 0,5 kg dextrózt gondoltam. Így szénhidrát 40% körül lesz benne. De jó az arány? Csak az írjon, aki normális választ tud adni, nem vagyok kíváncsi a poénos megjegyzésekre, hogy egyek szilásrd kaját stb!! Előre is köszi!

2011. okt. 9. 13:17
 1/7 dirtboy ***** válasza:

ha csak 40% a a szénhidrát akkor nem jó.nem számoltam ki de elhiszem neked hogy jól számoltad.

edzés után mehet 1g/tskg ch, de nem kell 1g/tskg protein.

ha mondjuk a testsúlyod 100kiló akkor ebben az arányban a turmixod adagjában több mint 100g protein lenne ami nagyon sok egyszerre.

2011. okt. 9. 13:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Igazából a maltodextrin-dextróz-zab aránya érdekel, félreérthetően írtam a kérdést. Az egyértelmű, hogy a dextrózból kell a legkevesebb, a csömör íze miatt is. Lehet a zabot kellene még növelni. A fehérje egyébként 25g-ból csak 20g a porban, még vitaminokat meg még ki tudja mit is tartalmaz...
2011. okt. 9. 14:06
 3/7 dirtboy ***** válasza:

azt nem tudom neked megmondani mert én nem zabozok.ahol lakom itt nem kapni zabot a városban meg nem járok csak igen ritkán.

mehet a proteinből több is mert 20g az nem valami sok.

gondolom power proteinről van szó az meg nem drága.

2011. okt. 9. 14:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Talált! Power protein. De rossszul gondolod, 100g-ban 80g fehérje van az elég jó, úgy írtam 25-ben van 20 g :)
2011. okt. 9. 14:45
 5/7 dirtboy ***** válasza:

jaj nem a proteint írtam 100g ra hanem úgy értettem hogy ha 1g/tskg ch-t akarsz inni edzés után akkor a 40% ch tartalmú turmixodban több mint 100g protein lenne.

mert ha a ch 40% és 1g/tskg nyit viszel be 100kilós testsúly mellé akkor az már 110g proteint jelent.

nem tudom világos e így.

2011. okt. 9. 14:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze eddig is tiszta volt, csak te írtad, hogy fehérjéből mehet több is mert a 20g nem sok... erre írtam , h az elég jó 25gból :)
2011. okt. 9. 19:35
 7/7 dirtboy ***** válasza:
jaj úgy igen persze az nagyon jó, 80%-os proteintartalom tökéletes és még olcsó is.
2011. okt. 9. 19:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!