Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi kell egy erőteljes ütéshez?

Mi kell egy erőteljes ütéshez?

Figyelt kérdés
Jöhet mindenféle tapasztalat és tanács ennek a fejlesztésére.
2011. okt. 9. 01:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
az alkarnak és az ökölnek egy vonalban kell lennie, ha az ököl kicsit elfordul attól csökken az ütés ereje
2011. okt. 9. 01:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok szakija de sztem egy nagy lendület ami egy pontra irányítva van, utána mikor már megütötted akkor nem árt egy kis tolást is beleadni ami a felsőtestből megy végig az öklödbe.

És ne a kisujj bütykével üss mert az törik könnyen.

Gyakorlat.

2011. okt. 9. 06:52
 3/12 anonim ***** válasza:

Az eroteljes uteshez nem csak a kar erejet hanem szinte az egesz testet kell hasznalni. A legerosebb utes bizonyitottan a boxolok egyenes utese. Persze jo techikaval alkalmazva.

Barmelyik utest is hasznalod az mar a labbol indul az alapallas es az elore mozdulas, fordulas altal, kozetitve a csipodon az, a hatizmod es a valladon az a karodban es az oklodben vegzodik.

Szoval egyszerunek tunik de megsem az.

Ha csak karbol utsz akkor csak nagyon kis meretu izmokat hasznalsz amik hamar kimerulnek es meg is serulnek, igy nem hatekony. Egy kis gyakorlassal ossze lehet hangolni, hogy az egesz test megfelelo ritmusban mozogjon az uteshez.

2011. okt. 9. 07:05
 4/12 anonim ***** válasza:
kis.. gyakorlással. némi, kis odafigyeléssel :))
2011. okt. 9. 08:25
 5/12 anonim ***** válasza:
lendület és a testsúly használata
2011. okt. 9. 08:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Első!Marhára nem kell tolást belevinni.Egész testből,lendületből kell ütni,de tolni nem kell.Ha tolsz,akk mivel a kezed több ideig ott marad,ezért az elnyeli az ütés energiáját,és ütés helyett tolás lesz.Ha gyorsan elrántod a kezed,akk minden energia az ellenfél testében köt ki,és jobban fáj.Pl.: a tolás olyan,mint amikor az íllyal nyíllal lősz->az íj egyben marad,mert a nyíl elvezeti az energiát.De ha elhúzod a kezed,az olyan mint amikor nyíl nélkül lősz ,akkor az ideg minden energiáját az íj viszi el,amitől eltörik.
2011. okt. 9. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
2. vagyok nem első de mindegy :) nem tolok akkor! de nem is tudom hogy kell csak megpróbáltam segíteni, és Bruce Lee híres ütése? ott nem tol? 3cm-ről vagy nem is tudom..
2011. okt. 9. 16:26
 8/12 anonim ***** válasza:
nem, ott sem tol.
2011. okt. 9. 16:42
 9/12 anonim ***** válasza:
De, igen, a híres 1 inch-es ütés egy jó része bizony lökés, persze egy nagyon gyors lökés.(Kockázzátok csak ki!) Éppen ezért fanyalogtam mindig is az ilyen "trükkök" láttán. Ezért veszti el a szenvedő fél az egyensúlyát, de maga a technika nem KO erejű.
2011. okt. 9. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:

akkor nem 1 inches ütés, hanem 1 inches lökés.

elvileg ütés.

2011. okt. 9. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!