Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hasznos lenne a kreatin?

Hasznos lenne a kreatin?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok,fél éve járok kondiba.

Lelkiismeretesen csinálom,utána járok mindennek.

Mivel rengeteget utazok munka miatt,így a kaját elég nehéz tartanom.Most 2 hónapot otthon leszek,lenne-e értelme 2 hónapig kreatint szednem,mivel most tudnám tartani a kaját + edzést is? Illetve hallottam,hogy hízik tőle az ember,de mivel nincs semmi kalória a kreatinban így ez tévhit ugye?

185 cm magas vagyok,80 kg,nagydarab.

Illetve több lehurrogást kaptam,hogy fél éve tapasztalattal mit akarok kreatint szedni,miért? Ha utána jár az ember,tudja használni,tudja mire jó,akkor ez miért edzésmúlthoz kötött?

Köszönöm a válaszokat

2011. okt. 6. 11:12
 1/2 dirtboy ***** válasza:
100%

hát figyelj nem tudom ezelőtt a két hónap előtt mennyire rendszeresen edzettél meg hogy mennyire rendszeresen fogsz edzeni a két hónap lejárta után.ha úgy gondolod hogy az edzés nem csak ez a két hónap lesz aztán kész utána minden vissza áll a régibe /szar kaja,néha edzegetés/ akkor azt mondom hogy ne pazarold a pénzed,sőt inkább azt mondom hogy hagyd a testépítést inkább válasz olyan sport tevékenységet amit normálisan be tudsz iktatni a hétköznapjaidba,mert a testépítés nem úgy működik hogy vannak időszakok mikor minden jó meg vannak időszakok mikor meg minden rossz.

ha úgy gondolod hogy menni fog a jó vagy viszonylag jó kaja a két hónap után is plusz tudsz majd normális edzéseket csinálni elég sűrűn akkor igen szedhetsz kreatint,hátrányod nem lesz belőle csak előnyöd származhat a dologból ezalatt a két hónap alatt.

2011. okt. 6. 11:57
 2/2 Zakathol ***** válasza:

A kreatin a hatásmechanizmusából fakadóan "hízlal" nem pedig a kalóriatartalma miatt...

A kreatin víz felvételére készteti az izomsejteket, amik így több tápanyagot vesznek fel -> viszonylag gyorsabban tudnak nőni. A kreatin vizesít - féle hülyeségeknek ne hidj. Akkor puhulsz el tőle ha mellette nincs normális mennyiségű ÉS minőségű kaja és/vagy "túladagolod".

Egy kreatin kúrát általában 2 hónapig szoktak csinálni, úgyhogy ha annyi időd van abba beleférhet egy doboz kreatin.

2011. okt. 6. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!