Protein vagy Gainer?
Előző válaszoló: szerinted a protein (=fehérje), vagy a gainer (ami gondolom tömegnövelő, mint weight gainer, stb) közül melyik a szteorid?
kérdező: nem gyúrunk hanem edzünk, és nem a tápkiegtől lesz az izomnak formája hanem a táplálkozástól. Ha már kiszámoltad a szükségleteidet és kell kiegészítésnek fehérje vagy edzés után tömegnövelő, akkor mehet, de izmos egyiktől sem leszel!
Oki köszi.
Aszteroidok és a proteinek között elég nag a kölömbség.
Te jó ég !!
Minek válaszolnak ha nem is értenek hozzá?
A gainer és protein közt az a különbség hogy a gainerban 100g ban 35 gramnál kevesebb fehérje van és tobb a szénhidrát ami azt eredményezi hogy hízni fogsz.
A proteinneknél pont fordítva van. Több a fehérje mint a szénhidrát. A proteinnak akkor van értelme ha már kicsit felhíztál és szeretnéd szálkásítani, formázni az izmokat. Általában 50g port elkeversz 350ml 500 ml (izlés szerint) zsírszegény tejben ( bár semmi sem torténik ha normális tejbe kebered, csak jobban hizlal), vagy vízben, és ezt naponta 2x. Tehát 50g por napközben és 50 g edzés után. Azokon a napokon amikor nem gyúrsz elég napi 50g. Ha szeretnél minnél hamarabb eredményt elérni, mindketőhöz kverhetsz 5g 100% creatine monohydratot. Ez segít abban hogy a por minnél gyorsabban eljuson a véren keresztül az izmokhoz. Kreatin megtalálható a marhahúsban, zöldborsóban stb stb. Továbba több energiát is ad. Ezért napközben hozzákeverheted az 50 g tejes porhoz, a másik 5 g pedig edzés előtt belekevered 350ml vagy annál több dzsuszba. Aztán az edzés utáni porhoz már nem kell. Igyekeztem minnél érthetőbben leírni. Reméllem segítetem. Sok sikert.
U.I. : A kreatintól ugy vettem észre hogy a bohoc is nőtt 1 kicsit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!