Mire járjak, ti melyiket választanátok? AIKIDO vagy KICKBOX? A csajoknak melyik jön be?
semmi értelme olyan emberekkel szemben "kiállni" magamért egy fórumon, akiknek lövésük sincs az erőszakról, de most tegyük fel, bele megyek. hátha tanulsz egy kicsit.
ha belefutok egy kickboxosba, és valamiért kib.aszott erőszakos kedvemben vagyok, ami amúgy nem létezik, de képzeljük el a te kedvedért, akkor megvárom amíg küldi az első combosát, még csak el sem lépek, hadd zúzza szét a saját lábát az enyémen, és úgy átdöfném a bökőt a torkán, hogy már az ütéstől beszakadna. utána csavarással mindent szétroncsolnék, és megvolt a 3 másodperces gyilkolásod, tessék, erre készülj fel utcán sporttal vagy magyar "aikido"-val.
a puszta kezes megoldás megjegyzem nem lenne ilyen tiszta módszer. ezeken gondolkodj el picit, és szánj rá egy kis időt, erre hány kickbox edzésen készítenek fel? ami egy sport, könyörgöm kesztyűben és sípcsont védőben játsszák. aikidosok sem japán aikidot gyakorolnak, egy pillanatig se hidd! egy átlagos boxoló ütéseivel nem tudnának mit kezdeni, csupán azért, mert ökölvíváson legalább élesben gyakorolnak. akkor megint csak, mit akarsz vele kezdeni?
mondom, mozgásnak fogyáshoz, vagy az aikido (magyar) mozgáskultúrának jó. mást meg nem kell tőlük várni.
te valahogy nagyon nem érted miről írok, ugye? akkor menjél kickboxolni. jó sport.
bazz beképzelt, én. beképzelt egy ember lehet, én olyan távol esem érzésvilágban egy embertől, hogy azt te nyilván elképzelni sem tudod. de próbáljon az ember objektív szemléletmóddal problémát elemezni, segíteni, nem tudom a magadfélével mi baja, miért velem foglalkozol ahelyett, hogy tanulmányoznád amit írtam, illetve továbblépnél a kickboxon, és elkezdenél jitsuban vagy késharcban gondolkozni. de neked azt kell firtatnod, hogy én beképzelt vagyok-e. nem, nem vagyok semmi, beképzelt sem.
viszont van némi tapasztalatom ehhez-ahhoz.
itt szeretném lezártnak tekinteni a témát, nem törlöm a kérdést, mert gondolom lehet még értelmes kérdésed, amire persze ha tudok válaszolok, de a saját kompetenciám kérdését nem egy kib.aszott fórumon fogjuk megítélni, gondolom ez nem gond.
A f@szt érdekli,hogy a csajoknak mi jön be.
Kick boxra menj ha csak ez a kettő van.
Ott legalább pofán bas-zdossátok egymást,uh némi fogalmat ad a bunyóról.
Fejleszti az állóképességet is,amit a aikido nem annyira.
azért, mert mint írtam, M.országon sz.ar. de lehet ide nem írtam.. hagyományos thaiboxot amúgy Thaiföldön sem nagyon tanítanak már, sport meg mindenképpen csak sport marad.
de pl. lehet te feléd éppen jól oktatnak, más országban nem tudom mi a helyzet. ha azt vesszük alapul, hogy lehet jó edzést találsz, akkor az aikido nagyon brutális lenne. jó edzésen gyakoroltok ütéseket, rúgásokat, idegpont támadásokat, sparringoltok is, remélem ilyenre lenne lehetőséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!