Kondizásban kérek tanácsot, most leoszthatsz, nincs tabu (kivétel szerek), csak segíts (? )
Egy hónapja járok kondiba, de nem nagyon látszik az eredménye, azóta kitapasztaltam a testem, elég sokat tudok, hogy mit nem bír. Abban, szeretném segítségeteket kérni, hogy legyetek szíves összeállítani nekem egy edzéstervet. Föleg gépeken szeretek dolgozni, tehát fekve nyomást is géppel helyettesítem, mert úgy gondolom minek feszítsek a padon, ha lehet egyszerübben is. Namost, ha valaki szán 10 percet arra, hogy egy komoly hangvételü, hasznos választ adjon, amely látható eredményt hoz, én megkeresem személyesen és meghívom egy sörre.
185centi 65kilo(nagy része a hasamon :( ) 15éves
ilyen gépek vannak(próbálom körülírni, odaírom, hogy 4*10es szériánál hány kilóval tudom végigcsinálni): tricepsz+mell(egy kart kell kitolni 15), mell(két kezed oldalt, össze nyomni magad elött 13), tricepsz+mell(fejed mögött egy kétágú kart kell egészen a combodig húzni, dölt, félig fekvö ülésben 20), váll(mindkét oldaladnál két kar, felfelé kell kitolni 15), bicepsz(elötted van egy kar, a karod alsó része kitámasztva, alkarod mozog csak 13), bicepsz+hát(feletted lóg egy kar, le kell húzni ülö helyzetben 40), hát(lábad beakasztva, a csípödnél felfeküdve, saját felsö tested kell felemelni), hasprés(30) és a lábizom gépek, asszem azok menni fognak.
továbbá tippek az étkezésben jöhetnek
ha bármi jótnács, tipp BÁRMI, ami segíti az izomosodást(szerek tabu) írd le, vagy keres meg légyszíves(skype msn akár)
és egy utolsó: bármiben befolyásolja az testépítést a szexuális élet?
(kövi nyárra 75-80 kilo szeretnék lenni, heti 3 alkalom)
bodybuilder.hu-n elég sok mindent megtudsz nézni :) és kb az is 10perc, nem kötekedésből mondtam!
És ami igazából a legfontosabb a táplálkozás arról nem írtál egy szót sem :/ Mert kaja nélkül nincs tömegnövelés!
Szia! Mind edzéstervben, mind étkezésben a magyar oldalak közül az egyik leg up-to-datebb oldal a body.builder.hu a-tól z-ig olvasd át ami úgy érzed érint, kezdd az alapismeretekkel, és nem lesz gond. De azért írok valamit saját kútfőből. Az első tulajdonképp fekvenyomás gépen, vagy chest inclinenak tudnám még nevezni, ha az amire gondolok. Majd tárogatás, szintén gépen. A következőben nem vagyok biztos, de ha ez az amire gondolok(amit én állva szoktam) akkor csigás lehúzás, esetedben "ülve") a következő bicepsz csigán, majd tarkóhoz/nyak/hát mögé húzás csigán/hátgépen, ki hogy hívja, aztán van még az a saját testsúlyos "hát" gyakorlat. Hát őszintén szólva én tuti nem ezeket csinálnám. Nem tudják azt a pumpáltság érzetet, feelinget úgy visszaadni, és nem olyan komplexek(úgy értem ha törekszel az adott izomcsoport megdolgoztatására, de más is dolgozik azért kicsit, az nem rossz dolog, több a kényszer a "segédizom" fejlődésére, pl. bicepszezésnél, vagy mellezésnél váll tud dolgozni rendesen) egyébként eléggé gyengusz súlyok ezek, biztos tudsz többet, főleg a bicepszes rész.. 13 kiló :D Én ezt 35-40 kilóval csináltam ennyi idősen. A tárogatást is. Próbálhatsz piramisban emelni a súlyokon pl. 1. széria bemelegítés, 20-25 ismétlés random kis súllyal. 2. széria 14 ismétlés, 3. 12, 4. 8, 5. 4-6,
pl. fekvenyomás 30 kilóba 20, 35-be 14, 40-be 8, 45-be, vagy 50-be 4. Próbálj legalább fele-fele arányban rendes súlyzós, meg saját testsúlyos gyakorlatokat a gépek mellé, hogy egyrészt változatos legyen a terhelés, másrészt meg szerintem adhat 1 pluszt az egódnak, ha nem 13 kilók jutnak a 2 kezedre, hanem valami lóg előtted, hogy hú, tegnap 60-ba nyomtam bele 1-et, most letolom ezt a fél kiló csirkét rizzsel, mert hétfőn 65-be fogok. Megcsinálom. Meghajlítom az egyenes rudat, és odaadom a haveromnak, hogy bicepszezzen vele. Így kell ráhangolódni a dologra. Étrend testsúlyod alapján dióhéjba:
Elkészítés változatosan, szószokkal, fűszerekkel. Csaló étkezések max. heti 2-3 alkalommal legyenek. Vízfogyasztás min. napi 3 liter.
1.Étkezés
Teljes kiőrlésű kenyér 4 szelet pirítva/ vagy 50 g zabpehely tejjel/ vagy 50 g tönkölypehely
ízesítheted gyümölccsel
100 g pulykamell/vagy csirkemell sonka/vagy 1 db tonhalkonzerv
VAGY a hús helyett 5 db tojásfehérje kisütve, bármilyen ízesítéssel
Zöldségköret tetszés szerint
2.Étkezés
Fehérje turmix vízzel vagy tejjel 1 adag , hozzáturmixolva 50 g zabpehely vagy puffasztott rizs 4 szelet
VAGY tömegnövelő turmix
Gyümölcs tetszés szerint
Ha nincs étvágy vagy idő reggelizni, az 1. és 2. Étkezés felcserélhető
3.Étkezés
Csirkemell/vagy pulykamell filé/vagy hal tetszés szerinti fajta 150 g
Rizs(bármilyen fajta)/vagy durumtészta/vagy teljes kiőrlésű tészta/vagy héjában sült édesburgonya
100 g
4.Étkezés
Fehérje turmix vízzel vagy tejjel 1 adag , hozzáturmixolva 50 g zabpehely vagy puffasztott rizs 4 szelet
VAGY tömegnövelő turmix
5.Étkezés
Csirkemell/vagy pulykamell filé/vagy hal tetszés szerinti fajta6vagy zsírszegény túró 150 g
VAGY tojás 5 fehérje
Rizs(bármilyen fajta)/vagy durumtészta/vagy teljes kiőrlésű tészta/vagy héjában sült édesburgonya
30 g
Gyümölcs tetszés szerint
ahol turmixot olvasol, amennyiben az nincs és nem is lesz, helyettesítsd 1 150 gramm hús, 100 gramm rizs étkezéssel például, vagy 7-8 tojás, és némi zabból alkotsz valamit. Esetleg 150 gramm túró zabbal, stb.
Arra is kértem tanácsot" mire arra? Kicsit konkrétabban meg értelmesebben írogass már, ha már ingyen segítek neked. A sört is megtarthatod, költsd multi-vitaminra(1 drágább pubban 2 jó sör pl. coronita és fölfelé) abból máris kijön 1 Scitec Daily One :D:D
de mondom, olvasd el a body.builder.hu alapismeretek rovatot. Majd az étkezés, edzéstervek, cikkek rovatokat böngészd, lehetőleg ne évi 1 percben. Ha van 1 kis szövegértelmezési képességed, és a reklámjaikat ignorálod, 1-2 nap alatt rádragadhatnak az alapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!