Edzés után mit egyek? (reggeli és esti edzésnél,
bővebben lent)
Figyelt kérdés
Van mikor reggel, van mikor este edzek. Azt tudom, hogy edzés után fehérje kell. Az lenne a kérdésem, hogy tej, joghurt, fehérjeturmix mehet az esti edzés után, vagy ez túl kevés? Reggeli edzés után gondoltam a tejet, tojást, csirkehúst. Ez pedig már sok nem? Szóval elrendeznétek, hogy ezek közül a reggeli és esti edzés után melyeket javasolt? (rízst is gondoltam, de nem tom azt szabad-e) Illetve annyi még, hogy ezeket a turmixokat hol lehet kapni és drágák? Köszi.
Ilyen egy fehérje. Edzés után ez kell. Aztán egy órán belül kell enned szilárd ételt. Fehérje: hús, tojás, túró, a tej az nem, meg a joghurt sem. Naponta 2g kell annyiszor, ahány kiló vagy. Vagyis ha 50 vagy, akkor 100g. Edzés után iszol egy turmixot, aztán a többi fehérje szükségletedet meg elosztod a nap további részére. 100g hús kb 18-20g fehérjét tartalmaz. (száraz)
2011. szept. 12. 21:45
2/8 dirtboy válasza:
igen kell edzés után protein,lehetőleg gyors felszívódású azaz tejsavó protein,amit az első be linket tökéletes edzés utánra /az egy tejsavó izolátum/,e mellet edzés után még kell szénhidrát is hogy a kiürített glikogén raktárakat visz töltsd.
a tömegnövelő étrendnek fedezni kell:
min. 2g/tskg protein
5g/ tskg ch
megfelelő mennyiségű vitamin
rostok
és egy kis telítetlen zsírsav is kell
2011. szept. 12. 22:06
3/8 anonim válasza:
Edzés után a fehérje mellé a ch vagy dextróz, vagy ha van pénz akkor maltodextrin legyen, a többit leírták.
2011. szept. 12. 22:49
4/8 dirtboy válasza:
helyesbítek nyuszi mert szerintem a malto helyett a vitargo-t akartad írni.
szóval dextóz vagy ha van pénzed vitargo
2011. szept. 12. 22:52
5/8 anonim válasza:
Edzés után kazein. És annak függvényében, hogy mennyire este edzel egy vagy akár 2 fehérjés turmix is mehet és nem árt egy gyengébb csak tojás fehérjéből készült rántottát, párolt zöldséggel burkolni majd pedig később mondjuk csirkesalátát.
2011. szept. 12. 23:02
6/8 anonim válasza:
Ja igen dirtboy, hülye vagyok mert mindig keverem a kettőt. bocs :)
2011. szept. 12. 23:22
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Mert egyik héten reggel (8-9-ig) a msik héten este (7-9-ig) szoktam. (így jön ki a munka miatt) Akkor a turmix után itthon eszek majd rendes ételt is (tojás, csirke stb). Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy ugye az esti edzés már 7 után van, és elméletileg akkor nem szabad már enni, de így akkor még is ugye?
2011. szept. 13. 15:13
8/8 De Puta Madre válasza:
Próbáld ki a késői kajálást, és ha esetleg gondod adódna vele, akkor bedobsz egy kazeines, vagy más lassú felszívódású turmixot akkor is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!