Hogyan fussak télen, hogy ne fázzak meg?
én rétegesen öltöztem. poló, hosszúujjú és egy kardigán. meg persze kesztyű. nekem a fenekem is fázott télen, úgyhogy én felvettem egy rövid gatyát a hosszúra is.
és arra figyelj,hogy orron be, szájon ki, mert különben megfázik a tüdőd
ma 10:27:
Ha futsz, akkor éppen megállásnál lesz nagyon meleged, hiszen a pulzusod még az egekben, a szénhidrátot égeti ezerrel a szervezeted, de már nem mozogsz, és ez felmelegíti a tested. Ilyenkor ha olyan hülye vagy, hogy még extra ruhát is felveszel, akkor még durvábban izzadsz, majd ezután durván fázni fogsz. Én inkább éppen ellenkezőjét teszem, télen melegítőben futok, mikor hazaérek, még nem megyek be a házba, leveszem a melegítő felsőt, és nyújtok, így elkerülve a durva izzadást. Utána persze ettől még zuhanyzás az alap.
Amúgy a télen futástól nem lehet megfázni. Eleve tévhit, hogy a megfázást a hideg okozza, a megfázás nem más mint nátha, és baktériumok okozzák. Kihűlés esetén nőhet a valószínűsége, ellenben napi 1 óra futással javítod is az esélyeidet, hiszen télen éppen a sok zárt falak között töltött idő miatt szaporodnak el a baktériumok a szervezetedben. Ellenben ha egy sima melegítőt felveszel, akkor -20 fokig bármiféle kockázat nélkül ki lehet menni futni, csak lényeges, hogy utána zuhany vagy ha nem lehetséges, minimum ruha csere, nem szabad az izzadt ruhában maradni.
A légzés más kérdés, van aki érzékeny rá, ha télen szájon lélegzik futáskor, nekem nem volt vele gondom.
Két pulóver,sapka,sál,esetleg ha nagyon cudar,akkor kesztyű.
Én még nem fáztam meg futástól,pedig futottam már olyan hóban,hogy összefagyott a szempillám,meg ki akart égni a szemem a hidegtől.
Ez ellen szereztem egy bringás szemüveget,így nem fagy ki a szemem a szembe széltől,bár a passzentos sportszemüveg még jobb erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!