Erős izomlázra jó lehet a masszázs?
Ezt találtam:
"Az erőteljes masszázs nem segít, sokkal inkább ronthat a helyzeten. Hiszen a masszázs során is nyújtják az izmokat, s ez a szövetek számára csak további terhelést jelent. A gyógyszertárban, drogériában kapható sportkrémek használatával jelentősen enyhül a fájdalom. Ha különösen makacs izomlázzal van dolgunk, pihenjünk le néhány órára, és használjunk a fájdalom enyhítésére meleg vizes palackot"
Én ezt találtam. Szerintem a masszőr, akihez majd mész, tudni fogja, hogy milyen masszázst alkalmazzon. Amúgy gratulálok a maratonhoz! :)
"Megelőzés, kezelés
Sokakban felmerül a kérdés, hogy izomlázzal célszerű-e tovább edzeni. Több vizsgálatban kimutatták, miszerint egy korai idegi adaptáció miatt az apró sérülések nem romlanak tovább, nem késlelteti a regeneráció folyamatát, ha rádolgozunk, és az izomerő sem csökken lényegesen a harmadik naptól fogva. Ennek megfelelően lassan megkezdett, kiegyensúlyozott nyújtó tornagyakorlatok, úszás mindenképpen ajánlható.
A panaszok megszüntetésére ezen kívül olyan módszerek állnak rendelkezésre, melyek az izomzat vérkeringésének fokozásán alapulva elősegítik a regenerációt. Váltott hideg-meleg vizes fürdő, vagy borogatás, szaunázás, masszázs, gyulladáscsökkentő hatású kenőcsök, illetve gyógyszerek.
Egyes élelmiszerekről is leírják, hogy jótékony hatásúak, a bennük megtalálható gyulladáscsökkentő, antioxidáns vegyületek révén. Ilyen például a meggylé, az almalé, az almaecet, és a különböző ásványi anyagokat tartalmazó pezsgőtabletták."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!