Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érdemes elkezdenem az atlétikát?

Érdemes elkezdenem az atlétikát?

Figyelt kérdés
Elkezdtem atletizálni egy fél éve és ezek a mostani legjobb idő-eredményeim: 100m - 13mp, 60m - 8,7mp. 192cm/80kg 16 éves múltam. Szerintetek túl késő elkezdenem komolyabban az atlétikát? Ha nem, akkor milyen szint elérésére van kilátásom ezekből az eredményekből kiindulva?
2011. szept. 4. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Sportolni soha nem késő elkezdeni, mert egy nagyon jó, élvezetes és hasznos dolog. Viszont ha eddig nem fedeztek fel, akkor nem valószínű hogy meg fogsz tudni élni belőle - amúgy elég kevesen tudnak csupán ebből. Ezt onnan tudom, hogy vannak sportoló ismerőseim akik nemzetköziken is voltak már, és szoktak mesélni....

Amúgy nem rossz eredmények. Milyen gyakran edzel és hogyan?

2011. szept. 4. 00:41
 2/6 A kérdező kommentje:
(Elírtam a 60-at 7,7 mp) Heti 4 edzés amiből 2 hosszabb táv és különböző gyakorlatok, a másik 2 nap pedig sprint távok. Nem ebből szeretnék megélni, csak gondolkoztam azon, hogy esetleg országos szintig el tudnék-e jutni.
2011. szept. 4. 00:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Mit jelent az országos szint? Ahova kell szint oda nem fogsz elmenni, ahol meg bárki elindulhat, oda meg mennek gyengék is. Lányok között se lennél nagyon jó ezekkel az időkkel.
2011. szept. 4. 09:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Most kezdtem el atletizálni és ezek az eredményeim mindenféle különösebb edzés nélkül. Nyilvánvalóan ezek még elég gyenge eredmények, de edzéssel talán behozhatnám a lemaradásomat. Futók véleményére volnék kíváncsi, hogy ők mikor kezdték milyen eredményekkel?
2011. szept. 4. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Mire hozod be a lemaradásodat? 20 éves korodra a 16 évesekhez képest? Sprint távokon annyira nem lyukas a mezőny, hogy csak úgy utolérd őket. Neki állhatsz edzeni, de ne áltasd magad, ha nem vagy kivételes tehetség, ami az időkből látszik, hogy nem vagy, akkor indulhatsz országos versenyeken és az előfutamban beérhetsz 10-15 méteres lemaradással.
2011. szept. 4. 11:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 5. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!