Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mióta futok fáj a térdem....

Mióta futok fáj a térdem. Tudtok rá ajánlani valami hatásos krémet v. gyógyszert?

Figyelt kérdés
Tavaly Bíró Icáztam 3 hónapig, akkor úgy "szétment" a térdem, hogy felállni alig bírtam. Fél év alatt helyrejött. Most kb 1 hónapja elkezdtem futni és pár napja megint úgy fáj, mint régen. A térdszorítót útálom, mert folyton lecsúszik. Szedtem porcerősítőt is régen, kezdjem el újra? Milyen krémet használjak? Fastum, voltaren...? Kinek, mi vált be? Sajnos betonon futok, de jó cipőben. Mostmár áttérek inkább a fűre, de addig is kellene valami fájdalomcsillapító, hogy bírjak futni.
2009. ápr. 17. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

NE fuss, amíg nem jön helyre a térded. A betont meg felejtsd el, ha egyszer már szétmentek az ízületeid-de örökre...

Menj el orvoshoz, helyre lehet ebből jönni fél évnél rövidebb idő alatt is, feltéve, ha végre kideríted az okát. Tüneti kezelést, gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapítókat szedhetsz ugyan, de ettől az alapprobléma nem szűnik meg... Viszont tovább súlyosbodik, ha ráedzel.

Logikus.

2009. ápr. 17. 11:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!Dokinál régen voltam, de gyógyfürdőn kívül mást nem tudott javasolni.:( Ja meg azt mondta ő is h ne erőltessem.
2009. ápr. 17. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyfürdőt..? Mire is? Volt röntgen esetleg? Gondolkozott azon, hogyan, milyen módszerekkel lehet a porcot, és az ízületek közti anyagot erősíteni, turbózni? Mert az enyém igen... Hosszútávfutástól ment tönkre az enyém is, az egy év kényszerpihenőből felet kencékkel töltöttem, a másik felét meg orvoskereséssel.

Egyéb lehetőség még a térdgép- aranyárban.

Jobbulást Neked!

2009. ápr. 17. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:

nekem anno a sipcsontom kezdett fájni, amikor nekiálltam futni. szedtem rá kalciumot, de csak nem akart javulni, a doki meg azt mondta, hogy akkor ne erőltessem, keressek mást.

haverom meg nagyon sokáig futott, de évekig, maratont is, és legalább heti 1x futott 20km-et is egybe, nos neki meg a csigolyái nem birták, az orvos őt is letiltotta :(

2009. ápr. 17. 14:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!Na ennyit arról, hogy "A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell." :(:( Pedig egészen megszerettem.
2009. ápr. 17. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!