Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Használ valamit, ha futás...

Használ valamit, ha futás előtt ellipszisezem 30-40 percet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a zsírégetés kb. 30 perc után indul be, de futni egy órát még nem bírok. Kb. 3 hete járok futni. Ezért csinálom így. Ja, és miért van, hogy amióta futok fájnak a térdeim kicsit. Lehet attól, hogy nem nyújtok?
2009. ápr. 16. 14:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem futsz betonon, vagy hasonló kemény talajon? Attól fájhat a térded.

Az ellipszis trénerrel ua kalóriát fogyasztassz el, mint a futással, tehát amennyiben csak azt csinálod, ugyanúgy égethetsz zsírt.

Ráadásul az ízületeidnek (pl térd) kevésbé megterhelő. Gericbetegeknek meg kimondottan ajánlják futás helyett, mert nincs olyan nagy rázkódás közben.

2009. ápr. 16. 14:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha futni szeretnél, akkor lassan, nagyon lassan, szinte sétatempóban csináld. Ha felgyorsulsz véletlenül (fogsz) lassítsd vissza magad. Próbáld a levegőt a tüdődből a hasadba küldeni. Így bírni fogod, de a sétatempót nem túlzásként írtam: tényleg így kezdd. :)

Felgyorsulni elég a cél előtt 1 perccel egyelőre(kardio rész), hogy az erőnléted is alakuljon a kitartásod mellett. Puha talaj fontos- ha ilyen nincs a közeledben, inkább NE fuss!

2009. ápr. 16. 15:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Csak azért kérdeztem, mert vhol azt olvastam, hogy az ellipszis nem is ér semmit. Amitől nagyon megijedtem, mert legalább 3szor egy héten 60 percet csinálom. Egyébként salakon futok, ami úgy tudom, jó. De lehet hogy most visszaállok csak az ellipszisre, ha ugyanúgy égeti a zsírt.

2009. ápr. 16. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!