Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nagy divat lett mostanában a...

Nagy divat lett mostanában a kicsi súllyal nagy ismétlés számmal dolgozni, többi lent!?

Figyelt kérdés

Régebb mindig azt mondták ,hogy nagy súllyal lehet izomtömeget fejleszteni a kicsivel inkább az erőt hozza ,persze tudom ,hogy a nagy része a kaján múlik de mégis most mindenhol ezt olvasom body.builderen is!

A másik dolog meg ,hogy ne legyenek egyformák az edzések ez miben áll?hogy egyszer nagy súlyokkal kevés ismétlés számmal s máskor meg fordítva?s ezt milyen időnként cserélgetni ,hogy az izomnak ne legyen monoton s azért ne fejlődjön.

Kicsit sok kérdés de nagyon megköszönném az értelmes válaszokat!

2011. aug. 14. 12:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Mr.Super TNT

Olyat a bodybulder .hu nem ír ,hogy a nagy ismétlés számú edzéssel szálkásítasz a kicsivel meg fordítva mert ez hülyeség,mert az a kaján múlik ,azt elismerem ,hogy sokszor ír baromságot drugs bunny amit az előbb is linkeltem ,hogy egyszer ezt írjak máskor meg az ellentétét ,a sok 16 -17 éves aki itt van azt rögtön el is hiszi ,hogy az szent,de még mindig nem válaszolt senki sem ,hogy akkor ,hogyan is kéne "változatosan edzeni" mi van ebben mit kéne változtatni ,az állóképesség megvan mivel az nb1 ben kosárlabdázom...

2011. aug. 14. 21:34
 12/22 oyeacch ***** válasza:
ha célirányosan ezt akarnám, 4, vagy 8 hetes /vagy akármennyi/ szakaszokra bontanám az évet, és összeírnám, hogy melyik szakasz alacsony és melyik magas ismétléses. Meghatároznám, hogy erőt akarok-e abban a szakaszban, vagy inkább izolációs gyakorlatokra megyek-e rá. A 3 erőgyakorlatot mindig végezném, de lennének olyan hetek, hogy csak izolációs gyakorlatok. Tehát se fekvenyomás, se felhúzás, se guggolás. Konkrétumot nem tudok mondani, magadnak kell belőni, kitapasztalni.
2011. aug. 14. 21:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Így van tudom ,hogy mindenkinek más edzés program válik be csak egy példát szeretnék látni ,hogy hogyan nézne is ki ez egyik héten nagy ismétlés számmal a másikon meg kicsivel?Vagy csak egy két gyakorlat naggyal s majd kicsivel tehát az egész edzés ne legyen vagy naggyal vagy kicsivel csak felibe ez érdekelne.
2011. aug. 14. 21:54
 14/22 oyeacch ***** válasza:
8hét magas 8 hét alacsony, például. Vagy 4 hét magas 4 hét alacsony.
2011. aug. 14. 22:06
 15/22 A kérdező kommentje:
kösssssszzzz
2011. aug. 14. 22:07
 16/22 oyeacch ***** válasza:

Egy cikluson belül az egész edzés legyen magas vagy alacsony.

Ha mondjuk alacsonyon vagy, akkor azért az izolációs gyakorlatokat nem kéne 4 ismétlésekkel csinálni, De alapgyakorlatokban simán lemennék 6 ig, vagy még alá.

izolációsakban meg 10 ism.

2011. aug. 14. 22:08
 17/22 A kérdező kommentje:

Hát a kicsi ismétlés számot gondoltam így ,hogy :12,1O,8,6

a nagyot meg 2O ,18,16,14 ,nagyobb izomcsoportra 5 gyakorlat s kisebbre meg 3 ,nem?

2011. aug. 14. 22:30
 18/22 oyeacch ***** válasza:
fasza.
2011. aug. 14. 22:32
 19/22 oyeacch ***** válasza:
Tudom, nem ide tartozik, de most ehhez kapcsolódva jutott eszembe. Az, hogy maga a fakvenyomás bodys szempontból egy mekkora g*ci gyakorlat. Mert ha én izomtömeget meg erőt is akarok, akkor a 3 erőgyakorlatban kezdet 15 ös ismétléssel, a vége meg 4 vagy 2. Guggolásban, meg felhúzásban oké, mert nem tud úgy segédizom bedolgozni, hogy a célizom ne kapjon. De fekvenyomásnál 6 ismétlésnél is extrémen bedolgozik a váll és tricepsz. A mell meg csak nagy ismétlésnél /nálam/. Kib*szott velünk ez a gyakorlat.
2011. aug. 14. 22:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Pont erre a kérdésedre láttam minap egy videót ,most nem fogom megkapni az tuti de amire emlékszem az az volt , fekve nyomásnál ,hogy teljesen rá kell koncentrálni ,hogy csak és kizárólag a mell dolgozzon szóval ebbe beletartozik az is ,hogy nem nyújtod ki a karod teljesen , így a triceps sem feszül meg így nem is dolgozik annyira,a másik ,hogy nem maximális súllyal nyomod hanem annyival , amennyivel szabályosan meg tudod csinálni, így is fog dolgozni a váll meg a tricepsz valamilyen szinten ,de ha erőemelő vagy akkor meg minden testrésszel belenyomsz.
2011. aug. 14. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!