Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Súlyzós edzésnél, ha egy...

Súlyzós edzésnél, ha egy adott izomcsoportra edzek, akkor azt úgy kell edzenem, hogy utána érezzem azt, hogy húzódik illetve fáj az izom?

Figyelt kérdés

Legyen szó bicepsz / tricepsz / hát / váll / láb, bármi.

Csak annyi ismétlést csináljak, hogy utána érezzem azt hogy húzódik?

Remélem érthető

2011. aug. 12. 23:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Minden gyakorlatnál fontos az izom összehúzódás illetve megnyúlás. Úgy kell csinálnod, hogy koncentrálsz az adott izomcsoportra, amit épp edzel.

Edzés végén nyújts!

2011. aug. 12. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Én amire edzek,másnap mindig izom lázam van (nem nagy).
2011. aug. 13. 01:06
 3/6 oyeacch ***** válasza:
Nekem is minden másnap izomlázam van /kib*szott nagy/
2011. aug. 13. 05:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Aha értem! Akkor valószínű, hogy ha valaki ezzel ellentétesen csinálja, ha például nem érzi azt az izomcsoportot, akkor lassabb a fejlődése, vagy nem is fejlődik?

Köszi a válaszokat

2011. aug. 13. 13:39
 5/6 oyeacch ***** válasza:

Ha valaki pinalegyez, vagy olyan súlyokkal baromkodik, amikhez köze nincs /hát lehúzás/ az nem fogja érezni az izmot, nem fog edzés közben beduranni, izomlázas sem lesz, mert az izom alig dolgozik edzés közben nála, tehát nem fog fejlődni. Nálam mellre és hátra érvényes, hogy minél nagyobb súllyal csinálom, annál jobban nem érzem. Fletételezem, nem vagyok egyedül.

Tehát az izomláz nem kell, de van, el kell fogadni. ellenben kell az edzés közbeni bedurrantság érzés. Ha az megvan, kajálsz, pihensz, időnként variálod az edzést, akkor fejlődés lesz.

2011. aug. 13. 13:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. aug. 13. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!