1 óra futás hány óra biciklizéssel váltható ki?
a feltételezésnek van igazságalapja ;)
valahogy én is így gondoltam, hogy a futás jóval "hatékonyabb", mégis biciklizni szívesebben megyek :) köszönöm a válaszod!
Akkor biciklizz! De ha tényleg szeretsz ennyire biciklizni csináld rendesen! :)
Kezdő bicikliseknek mindig ezt a tervet ajánlom:
x perc bemelegítés
x perc intervall (pl 30 sec gyors 30 sec lassú)
x perc laza tekerés
x perc intervall
x perc laza tekerés
x perc hegymenet (nincs hely? No problem! A lényeg, hogy emeld fel a feneked és még véletlenül se tedd le amíg le nem jár az idő!)
x perc levezetés
jóég! :) nem vártam el hogy ezt így leírd, de nagyon szépen köszönöm, mindenképp megpróbálom betartani, szerencsére az akarat megvan hozzá :)
látom te hozzáértő vagy, ha még olvasod, akkor szerinted mi lenne, ha felváltva biciklizés (a leírtak alapján) és futás lenne, tehát egy nap ez másnap az? és az x perc-ek egy keződnél, hogy alakulnának, mennyit javasolsz? :) ne haragudj a kérdésekért, de mint írtam, szeritnem te értessz hozzá :)
Jó persze felváltva is ezt neked kell érezni. Arra viszont figyelj bárhogy is döntesz, heti 1 pihenő mindenkinek kijár!
A perceket is elég nehéz behatárolni ezt is neked kell érezned majd :) a bemelegítés olyan 5 perc legyen és a levezetés is, a többit így nem lehet megmondani. Én amikor új gyakorlatot veszek be a súlyzózásba én sem tudom megmondani mennyivel kell csináljam. Megnézem elsőnek mondjuk csak a rúddal, ha megy emelem megnézem, emelem megnézem addig amíg meg nem találom azt a súlyt amivel épp végig tudod csinálni a szériát.
Elsőnek legyenek mondjuk 10 percesek kb aztán onnan már látni fogod.
1 óra futás rengeteg kalóriát eléget, sőt ez már nagy teljesítmény ha 1 óráig folyamatosan egy átlag tempóban futni tudsz, természetesen hatásosabb mint a biciklizés mert mindenedet megmozgatja, hogy mennyi biciklizéssel lehet kiváltani, hát ha hegyen felfelé tekersz akkor abból is elég 1 óra, ha síkon ami nem igényel nagy erőkifejtés akkor kell 2-3 óra is, de ezt is csökkentheted ha igyekszel tartani mondjuk egy 30 km/h-s tempót
üdv.: egy versenybiciklis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!