Milyen étrendet ajánlotok szálkásításhoz? 68 kg,173 cm 18/F
Miért, mi mennyit enged meg nálad? Egyébként szerintem bízz a kevesebb szénhidrátosban (ezesetben a bodybuilderes), mert diétánál az a lényeg, hogy a fehérjebevitelt növeljük, a ch-t meg csökkentsük. De szerintem ezt neked kell kitapasztalnod, és hát ja, az edzés megengedhet kicsit többet.
Ha heti fél kilónál kevesebbet fogysz akkor egyél kevesebb ch-t, ha többet, akkor meg egyél többet. Amúgy ilyen adatokkal miért diétázol? Kockahas? :)
Igen, kb 2 kg súlyfelesleg van rajtam, ha azt ledobnám, akkor látszódna tökéletesen a kopcka a hasamon :) Köszi szépen a tippet, esetleg ahhoz is lenne ötleted, hogy mellette milyen és mennyi kardiógyakorlatokat végezzek?
Ez pl igaz? "Az aerob gyakorlatokat érdemes huzamosabb ideig végezni. Időbe telik, míg a zsírszövet aktivizálódik, és zsírsavakat szabadít fel, melyek izomsejtekbe kerülnek energiaként történő felhasználásra. Az első 20 perc alatt a szervezet először a glikogén-készleteit használja energiaként, vagyis a szénhidrátraktárakból fedezi a felhasznált energiát. Csak ez után kerülnek felhasználásra a szervezet zsírszövetei. Ezért kell minden aerob mozgást minimálisan 30 percig végezni, már ha a zsírégetés a célunk"
Forrás: [link]
Igaz, az aerob az attól aerob, hogy hosszú ideig tudod csinálni anélkül hogy különösen kiffuladnál. Ha edzetlen vagy, akkor valószínű nem megy még 30+ percig, de szép lassan bele lehet jönni. Azt azért ne hidd hogy mondjuk 20 perc futás nem ér semmit, természetesen akkor is éget valamennyi kalóriát a szervezet.
Amúgy azt ajánlom (legalábbis én így csinálom), hogy heti x-szer végezz aerob edzést, mondjuk 35-45 perc futást vagy bringát vagy úszást, és emellett heti 1x vagy 2x intervallumos futást (nézd: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!