Az alábbi edzéstervet végezhetem hetente háromszor?
Melette küzdősporolok ami eléggé lefárszt, ezért nem is akarom széthalytani magam a kondiba. Arra lennék kíváncsi, hogy ezekkel a gyakorlatokkal minden lényeges izomcsoport meg lesz dolgoztatva? Egyébkét valamiért jobban bejön az egész testes mint az osztott. Szóval jó így? Előre is köszönöm!
Az erőt mindig könnyebb fejleszteni... azért kérdeztem csak mert ha erőre mész nem fárasztalak nagyon az étrenddel, arra figyelj, hogy minél több fehérjét tudj bevinni.
Erőfejlesztésnél is igencsak ajánlott az osztott, de már nincs kőbe vésve, hogy muszáj csak 1x edzeni egy izomcsoportot, nem is igen lehetne hiszen sok az átfedés.
Valamelyest nőni fogsz, ha úgy kajálsz.
Eddig ezt csináltam, váltogatva, heti 3nap, 5x10es ismétléssel, has az 2x50 csak hasprés, erőben volt egy kis javulás már tudtam súlyt is emelni.
nap1
bicepsz
franciarúddal
egykezes súlyzóval
csigás gépen szűk fogással
tricepsz
csigás gépen letolás
csgás gépen letolás kötéllel
Tolódzkodás feltámasztott lábbal
láb
Hack-gépes guggolás
Lábnyújtásvádlizás állva
has
hasprés
térdemelés egyenes padon
nap2
hát
evezés gépen fekve
evezés gépen ülv
nyakhoz húzás széles fogással
mell
fekvenyomás
fekvenyomás ferdepadon
Tárogatás peck-deck gépen
váll
egykezes oldalemelés
állig húzás
vállvonogatás
has
hasprés
térdemelés egyenes padon
Hagytam ki lényeges izomcsoportot? Hibák? Azn gondolkozom, hogy ha nagyából jó akkor szétosztom 3 napra és 3x12 szériában csinálnám, ha bírom akkor nagyobb súlyokkal.
Első nagy hiba, hogy túl sok a gép... ha erőt akarsz fejleszteni, próbáld meg minimálisra csökkenteni a gépek használatát. Próbálj meg minél több gyakorlatot szabadon, egykezes súlyzóval elvégezni. Ezenfelül a 3x12őt felejtsd el, jó lesz az 5x5nek is (bár ez egyénfüggő is).
Elég gyér ez a lábazás, legyen külön lábnapod... én a helyedbe így osztanám el:
- Láb
- mell váll tricepsz
- bicepsz hát /alkar/
A has meg mehet mindig.
Ezt is neked kell érezni én pl lábnapon semmi mást nem tudok edzeni... de ha bírod akkor rakj át valamit, legcélszerűbb talán a vállat.
Pl.:
Tarkón guggolás
kitörés
elöl terhelt guggolás (inkább törzs, de lágyításnak belefér)
Merevlábú felhúzás
Lábhajlítás gépen
+ valamilyen vádli gyakorlat
Ennyi kb... elsőnek semminek tűnik de hidd a ha komolyan csinálod a merevlábúnál már a halálért fogsz könyörögni.
A vádlival nem kell sokat tökölni, baromi hamar fel lehet hozni nagyon jó erőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!