Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem tudok izmodosodni...

Miért nem tudok izmodosodni felül?

Figyelt kérdés

Minden nap edzem félórát vállövre (váll, mell hát, stb) kábé másfél éve. Eddig minimális szálkásodáson kívül nem történt semmi, a karom vastagabb lett, de amikre gyúrok, még mindig alig változtak. Gyúrások után nincs izomlázam, csak simán elfáradnak félórára, utána meg mintha semmit se csináltam volna.

Eközben a lábizmaim a fenekem és a hasizmom elég nagy, seggre híztam is egy kicsit mostanság. Viszont ha kimegyek sportolni, fél óra után már simán érzem őket.

A táplálkozásom valamennyire tudatos, napközben szénhidrátot eszem többet, délután meg fehérjét és zöldség/gyümölcs. Változatosan is étkezem.

2011. júl. 23. 15:50
 1/4 anonim ***** válasza:
mellből minél nagyobb súlyokkal. pl ha elkezded 45-el 10 belenyomás 50 8 belenyomás ha 70-et bírsz akkor 65-be 4 belenyomás szünet pár perc majd 70-be min. 2-t majd csinálj másat. én nem szabad minden nap szüneteltess is vagy gyurj másra pl. 1. nap : válla has láb 2. nap bicepsz hát tricepsz
2011. júl. 23. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Na figyelj!

(Mondjuk eleve a nemed és a korod, ill. testtömeg/-magasság is kellene)

Napi fél óra egyrészt nem sok. Másrészt, ha minden nap edzel, és 2-3 naponta nem iktatsz be szünnapot, nem ér semmit a fáradozásod. Harmadrészt, az edzés nem csak súlyozásból áll. Egy órás edzés előtt legalább (!) 20-30 perc a bemelegítés és legalább ugyanennyi a nyújtás. Nyújtás nélkül az izom körüli kötőszövet ugyanakkora marad, és nem ér semmit az izmozás önmagában.

A táplálkozás megint lényeg. Fehérjét többet kell bevinni, ha fejlődést akarsz, és kevesebb szénhidrátot. És fontos a napi legalább 2,5 liter folyadék.

Az edzésterved legyen tudatos vagy kérdezz tapasztaltabbat!

Fog az menni, ha jól csinálod...

2011. júl. 23. 16:20
 3/4 anonim ***** válasza:

szerintem itt több hiba is van!

egy héten egyszer edz egy izomcsoportot

amikor edzel akkor kőkeményen dolgozz, ha fél óra után már nem érzel semmit az nem volt elég intenzív.

ne edz minden nap-->4 maximum 5 alkalommal

kaja meg azt mondod rendben van, lehet igaz- lehet hogy kevés a szénhidrát.

eddig heti 5-6-ot edzettem és volt, hogy egy izmot többször, de nem akartam nőni.

amióta heti 4-et edzek. hétfő-kedd, szerda szünet, csüt-péntek, szombat szünet, vasárnap futás, azóta jobban fejlődök és jobban is érzem magam. lehet neked is bevállna ez.

2011. júl. 23. 16:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, amúgy 17 éves fiú vagyok és expanderrel meg fekvővel gyúrok, lehet az is gond:/ De majd járok kondiba
2011. júl. 23. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!