Miért nem tudok izmodosodni felül?
Minden nap edzem félórát vállövre (váll, mell hát, stb) kábé másfél éve. Eddig minimális szálkásodáson kívül nem történt semmi, a karom vastagabb lett, de amikre gyúrok, még mindig alig változtak. Gyúrások után nincs izomlázam, csak simán elfáradnak félórára, utána meg mintha semmit se csináltam volna.
Eközben a lábizmaim a fenekem és a hasizmom elég nagy, seggre híztam is egy kicsit mostanság. Viszont ha kimegyek sportolni, fél óra után már simán érzem őket.
A táplálkozásom valamennyire tudatos, napközben szénhidrátot eszem többet, délután meg fehérjét és zöldség/gyümölcs. Változatosan is étkezem.
Na figyelj!
(Mondjuk eleve a nemed és a korod, ill. testtömeg/-magasság is kellene)
Napi fél óra egyrészt nem sok. Másrészt, ha minden nap edzel, és 2-3 naponta nem iktatsz be szünnapot, nem ér semmit a fáradozásod. Harmadrészt, az edzés nem csak súlyozásból áll. Egy órás edzés előtt legalább (!) 20-30 perc a bemelegítés és legalább ugyanennyi a nyújtás. Nyújtás nélkül az izom körüli kötőszövet ugyanakkora marad, és nem ér semmit az izmozás önmagában.
A táplálkozás megint lényeg. Fehérjét többet kell bevinni, ha fejlődést akarsz, és kevesebb szénhidrátot. És fontos a napi legalább 2,5 liter folyadék.
Az edzésterved legyen tudatos vagy kérdezz tapasztaltabbat!
Fog az menni, ha jól csinálod...
szerintem itt több hiba is van!
egy héten egyszer edz egy izomcsoportot
amikor edzel akkor kőkeményen dolgozz, ha fél óra után már nem érzel semmit az nem volt elég intenzív.
ne edz minden nap-->4 maximum 5 alkalommal
kaja meg azt mondod rendben van, lehet igaz- lehet hogy kevés a szénhidrát.
eddig heti 5-6-ot edzettem és volt, hogy egy izmot többször, de nem akartam nőni.
amióta heti 4-et edzek. hétfő-kedd, szerda szünet, csüt-péntek, szombat szünet, vasárnap futás, azóta jobban fejlődök és jobban is érzem magam. lehet neked is bevállna ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!