Rengetegen támadják a zumbát! Miért?
Magamon azt vettem észre, hogy fejleszti a ritmusérzéket, a kitartást, és végre élvezem, mikor mozgok, még akkor is, ha néha köze nincs annak amit csinálok, ahhoz amit kéne. Ráadásul akkor is formálódok, ha nem teljesen szabályszerűen csinálom a mozdulatokat. Szerintem egy nagyon szórakoztató dolog, ami mozgásban tud tartani.
Miért támadják annyian mégis, hogy csak a pénzt csalják ki, meg semmit nem ér, stb... (akiket én ismerek, azokat mind formálta elég látványosan, még azt is, aki nem annyira figyelt az étkezésre)
Én nem hallottam még, hogy annyira támadták volna.
Tény, hogy nem lehet összehasonlítani pl. egy súlyzós edzséssel, de nem is kell. Aerob mozgásnak nagyon jó.
Egyébként én is nagyon élvezem, a tenisz mellett ez az egyetlen, amit élvezek.
Szerintem sokkal hatékonyabb egy végigcsinált zumbaóra, mint egy (sorozatosan) ellógott, utált másik.
Szerintem azok támadják, akiknek fogalmuk sincs a "lustának" titulált emberek lelkivilágáról. Én bevallom, hogy nekem nem okoz örömet a sport. Ennek ellenére nem tartom lustának magam, mert rengeteg mindennel foglalkozom, munka mellett, és van olyan hobbim, amit kevesen csinálnának utám. Csak éppen ez nem a sport. Nem vagyok viszont agyatlan, tisztában vagyok vele, hogy a saját egészségem érdekében mozognom kell.
De a 120 kilós embernek is csak az mondja, hogy sportoljon, aki még soha nem volt 120 kiló. Tény, hogy a mozgáshiány vezetett az elhízásához, de egy normál testsúlyúnak fogalma nincs a 120 kilós lelki és fizikai problémáiról...
Nem tudom, hogy hülyék-e, csak érdekel miért támadják ezek az emberek...
Nos igen... Aki sosem volt olyan kövér, sose hitte el, hogy ez nekem nem megy, túl kövér vagyok, ehhez vékonyabbnak kéne lennem stb, az nem igazán érti milyen nehéz rászánni magát az embernek.
Hála istennek én rájöttem, hogy, ha én nem kezdek neki mozogni, várhatom, hogy majd megoldódik a súlyproblémám, de nem fog.
Egyébként ezt a túlsúlyos ismerőseim is nagyon szeretik. Jó érzés lesz látni, ha nekik is bejön... :D
Azért mert úgymond "felesleges" és divatnak számít.
Nem azt mondom hogy nem jó,vagy nem használ,csak 10 év múlva el lesz felejtve és jön helyette más.
Aki élvezi,szereti csinálni az csinálja csak,nincs ezzel baj,de akkor is csak divat.
Pénzcsalásról meg: inkább ugrálj a pénzeden minthogy elszórd olyan dolgokra amiknek nincs értelme.
Jó sportolást és sok sikert! :)
ennyi. divatsport, és "istenítik", ezért persze hogy valaki elmondja hogy nincs benne semmi speciális.
ez ha elharapódzik, akkor már "támadásnak" tűnik.
amúgy én sem bírom, amikor valaki mozogni akar, mert hogy egészséges legyen, meg diéta mellé kéne stb. és akkor nem érdeklik a harcművészetek vagy a küzdősportok, amik tényleg jó tréninget adnak a testnek, hanem táncizni akar.
A zumbának tölgyeim és húrjaim, nem csak a hú de nagy mozgás a lényege. Én észreveszem magamon, hogy valamivel már az alakom is szebb 1 hónap után(sose volt rajtam egy kg súlyfelesleg se, csak az alakom most kezd kialakulni, és sokat segített mellé szerintem), de nem csak ez benne a lényeg. A zumbát én a csokoládéhoz hasonlítanám, bár van egy kis eltérés. A csokoládé mint tudjuk, boldogság hormonokat szabadít fel. De én a zumba óra előtt, alatt, után sokkal boldogabbnak érzem magam, mint ha csokit eszek, és még nem is hízlal!
Tény, hogy a küzdősportok jobban mozgatnak (judoztam talán 4-5 évig, tudom miről beszélek), de van akinek nem jön be a küzdősport, nem fűlik ahhoz a foga, hogy embereket vagdosson a földnek, vagy éppen őt vagdossák hozzá, amibe ha hiba van, hát... kéz és láb törés.
A tánc laza, gyengéd és lágy, mint egy simogató kéz. És kevesebb benne a felesleges erőszak, de még is ott van benne a tűz. Kérem szépen. A zumba divat? Talán 7 éve bent van Mo-n, és a mai napig mintha senki nem hallott volna róla :/ Meg akármennyire is divatnak tűnik, NEM AZ! Divat a Converse cipő, a 3x beszartam gatya, a szilikonos karkötő, a Fila táska. De a zumba NEM! Én nem ismerek túl sok zumbás embert. Sőt! Kérdezz meg 10 embert az utcán, hogy zumbázik-e. Hidd el hogy ha nem Pesten vagy, nem lesz 5-nél több igened. Na! Most kérdezz meg 10 embert, van-e Fila táskája. Meghökkentő lesz, de a Filás kérdésre sokkal több igened lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!