A hastánc zsírégető?
igenis meg nem is.
nincsen zsírégető mozgás, a szervezernek van energiaigénye (az izomzatnak is) és vannak különböző energianyerő folyamatok.
egy intenzív edzés nyilván sok energiát igényel, amelyet fedeznie kell a szervezetnek például zsírsavak oxidálásával.
bár nem tudom mennyire intenzív egy hastánc edzés, de egy harcművészet vagy küzdősport edzés után szerintem inkább levezetőnek lenne jó. és ebből következően "zsírégetőnek" is ennyire jó. inkább a bevitt kalóriák mennyiségére ügyelj, és persze a fehérjére. valamint stimuláld az izmaidat, és akkor nem azokat veszted el.
ha szabályosan csinálod a mozdulatokat,égethetsz vele zsírt,de inkább csak kiegészítő mozgásnak ajánlanám megfelelő étrend és aerob-súlyzó mellé
csináltam pár évig,de abszolút nem volt változás (nem is azért csináltam)
Hát, hogy zsírégető-e, azt nem tudom, egy darabig csináltam, aztán idő hiányában nem tudtam.
Arra viszont emlékszem, hogy az első óra után másnap olyan izomlázam volt a karjaimban, hasamban, hátamban, hogy csak na. Ha jól csinálod, akkor biztos ez is fogyaszt. Persze mellette diéta is kell, mert ha ugyan úgy vagy többet eszel, nem fogsz fogyni.
Nem minden hastáncos pocakos, aki diétával csinálja annak nagyon szép hasa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!