Szereted a Decathlont?
Pozitív negatív vélemény?
Elég régóta használok iskolai táskának egy quechua forclaz 30 air táskát, baromi kényelmes, strapabíró, viszont vettem egy elég drága (10 ezer körüli) thermo hálózsákot, , igaz, hogy ultralight, és felfoghatatlanul kicsi, de valahogy kényelmetlen és hideg, és egy rakás műanyag az egész. Sok náluk a műanyag cucc, viszont a használati tárgyaik nagyon jók. Parasztvakítás? Vagy modern minőség?
Valaki említette a FORCLAZ 15°C LIGHT HÁLÓZSÁK-ot.
Ehhez annyit, hogy természetesen 1 hónap után viszed vissza akkor a legtöbb helyen rossz szemmel néznek rád. 1 év környékén pedig csúnyán...
Hálózsák esetében fontos, hogy sátorban használod, milyen sátorban használod, átázva, izzadtan fekszel bele, van -e és milyen a derékaljad, plusz valamit esetleg matracot használsz -e. Illetve éjszaka mennyire hűlik le a levegő.
Azért írok ilyen hosszan, mert a decathlon oldal mellett rákeresve erre a termékre csak ezt a fórumot hozta ki, hátha segítség valakinek.
Én most gondolkodom hogy egy nyárvégi 1 éjszakás túrához ezt a light-ot vigyem vagy az +1°C -os magas komfortú Husky hálózsákomat. Mert mostanság az idő már estére lehüll 15-20 °C köré.
És én főleg nyáron megszoktam, hogy inkább melegben, nyáron is valamivel betakarózva alszok, még ha részben is.
Tehát az éjszakai talajhőmérsékletet nagyon figyelni kell, plusz a derékaljat, matracot, takarót megéri beszerezni.
Decathlonos termékekkel a Solognac cipővel volt idáig leginkább bajom. Szétvált teljesen a ragasztása mentén. A kesztűk, pulcsik viszont jók. A Solognac nadrágok, kabátok is biztos jók vadászoknak, habár nekem rettentően ormótlannak és rossz dizájnúaknak hatnak.
Decathlonos sátrak jók, csak könnyített sajnos nincs náluk.
A Quechua olcsó táskák jók, évekig használtam a 3000 forintos táskát, most vettem egy túrázáshoz is megfelelőt 9000 forintért, rettentő sok zsebbel, merevítéssel. Csak ezért fokoztam le a régi tatyót bevásárlós táskának.
A Queachua cipőkkel is pozitív volt a legutóbbi vásárlásom náluk. Igaz, hogy a többi cipő közzül fél óráig válogattam míg a legkényelmesebbet kiválasztottam, de kibírta a telet, az átmeneti időszakot és néha túrázásra is felveszem.
1 baj van a Decathlonnál is, a belépőkategória főleg ilyen ciők tekintetében átugrandó, jóval kényelmesebbek a 15 és 20 ezer forint közöttiek...
Legutóbbi túradzsekim is onnét van most jut eszembe, utolsó darabosként 18-ról 9 ezerre áraszták le.
Szóval szerintem sokat is írtam, pedig először a kis hálózsákról akartam csak :D
Visszatérve az egy nyári hálózsák, csak nincs ráírva nagy kani betűkkel. Ha nyáron használod, matraccal, úgy hogy este is plusz 20 fok van masszívan, akkor biztos jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!