Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdetleges Futótérd probléma....

Kezdetleges Futótérd probléma. Mi a teendő? 22/f

Figyelt kérdés

rendszeresen sportolok mindent beleértve , uszás , futás , aerob, kondi stb. mindent.

lényeg hogy tegnap növeltem a területett futásnál kb 4km kör és 2 db nyomok le egy nap pihenés nélkül

a terep 50% lejtő és 50% emelkedő és az emelkedő eléggé meredek de tegnap éjjel abal térdemnél szrevettem a futótérd tüneteit.

1x volt már a jobb térdemen mert mert egy huzamban nyomtam le 20km-t és a gumitalaj túl puha volt (margitsziget) és elöjött kb 2 honap kellet mire rendbejöttem.

most a bal térdemnél nagyon enyhén érzem ezt a dolgot és a BAL térdem jobb ldalán elöjött egy piros pont ami pontosan ha megnyomok akkor ottt érzem a fájdalmat.

használok DEEP RELIFE krémet rá nemtudom hogy mit csináljak mert edzenem kell és jelen állapotomban simán tudok futni csak a jel előjött és nemtudom hogy most Pihentessem pár napot és kenegessem vagy nyomjam még a futást max picit vegyek vissza a mennyiségből?

ha sétálok 1x1x érzek egy pici nyilalást 1x mér volt egy komolyabb a másik térdemen sokkal keményebb volt ez meg pont a legeleje szóval jó hogy nemfutottam tovább.

Mi a teendő ilyenkor?

2011. júl. 6. 20:04
 1/6 A kérdező kommentje:
A másik hogy Minden nap csinálok egy KB 2 órás edzést pihenő nap nélkül
2011. júl. 6. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Inkább ne fuss pár napig amíg elmúlik mint hogy aztán megint 2 hónapot kelljen kihagyni.
2011. júl. 6. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen bal térdemen bal oldalt, nem futottam hanem ergóztam csak meg kondiztam és pár nap alatt rendbe jött .
2011. júl. 6. 20:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor pihentetem valami jó tipp a futásra hogy ez miért tud előjönni hogy hogy honnan tudom mennyi a határ amennyit szabad futnom?
2011. júl. 6. 20:22
 5/6 WBTBWB ***** válasza:
Nekem is volt ilyesmi jellegű problémám, és ez minden bizonnyal a túlterheléstől jön elő. Heti egy pihenőnap kötelező, még a legnevesebb afrikai hosszútávfutók is pihennek a hét egyik napján. Most egy olyan 1-1,5 hét kihagyást javasolnék (persze ezt a futásra értem, mellette mehet a többi edzés, ami a térdek és az azt körülvevő porcokat nem terheli), és utána újra lehet kezdeni, szép FOKOZATOSAN, nem egyből bele a lecsóba, pihenőnapokkal. És a helyes futótechnikát is érdemes elsajátítani ( http://www.youtube.com/watch?v=ukypiGj7bns), azt alkalmazva elkerülhető a legtöbb sérülés.
2011. júl. 6. 22:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen valóban kell rájöttem csak nemakarok kizökelni demár tudom hogy bármikor előjöhet rendben köszönöm akkor kb 1 hétig pihenek.
2011. júl. 6. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!