Milyen zenéket ajánlotok futáshoz?
"Az Amerikai Atlétikai Szövetség betiltotta a hosszútávú versenyeken a fejhallgatók és mp3-lejátszók használatát, mert megnövelik a szívroham kockázatát, ráadásul indulók egymásba ütközése is veszélyes. Igaz, hogy a pattogó ritmusok lendületben tartják a versenyzőket, de miközben a hangokra figyelnek, vetélytársaikat és önmagukat is veszélyeztetik.
Noha a nagyszabású sportrendezvényeken nehézségekbe ütközhet a tilalom foganatosítása, egy minnesotai maratoni verseny szervezői a rajtvonalnál öszegyűjtötték a médialejátszókat, aztán postán visszaküldték azokat a tulajdonosoknak."
sztem valamilyen szinten van hatása a szivdobogasra a zenenek...a nyugis zenet hallgatsz akkor pont nemfog tôle "majd kiugrani a szived", vmi metal-ra meg általában gyorsabban ver a szived...habár errol h szivrohamot kapj a zenehallgatástol még énsem halottam..de van meg sokminden amiröl nemtudok és mégis van...
azt viszont tapasztaltam, h pl mikor alszol el és olyan almodozos pillanatban vagy a zene befolyásolja h ersemenydus, pörgös, v melankolikus, szomorkas, kellemes...legyen amirôl merengsz....talan a futas tempojat is befolyásolja...ha lassu zenet hallgatsz akkor nemfogsz rohanni, ha meg pörgöst akkor akarva-akaratlanul gyorsabbra veszed a ritmust.mintahogy a tanc kozbenis követed a ritmust annelkül h figyelnél rá..
szovasl szerintem mindig a hangulatodnak, meg annak fuggvenyeben h miengyorsan akarsz szaladni, válaszd a zenét is.
01-newmusic_-_hungary_mania_2009-bootleg-2009
Én ezt hallgatom =)
Hosszútáv futó vagyok, nemrégpróbáltam ki a zenével futást, és aztkell monndanom h zenével eggyiknapról a másikra 1perc 10másodpercet javult az időm, és néha aztvettem észre futásközben h nemfigyelek alégzésre hasonlók teljesen átvettem a zene pörgős ritmusát, és avégefele aztvettem észre h majdmeg fulladok ugykapkodom alevegőt szivem majdk ugrik.. szval veszélyes játék ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!