Milyen zenéket ajánlotok futáshoz?
Celldweller valamennyi számát tudom ajánlani :)
Pőrgős industrial metál, egy kis D'n'B-vel, meg egy kis minden más stílussal :D
Ez nem hülyeség. Minden a természetben, ami periódikusan mozog vagy ad ki hangot, saját frekvenciával rendelkezik, amin egy "szerkezet" rezeg. Ha ez a rezgés érintkezik valamivel, akkor olyan összhangba kerülnek hogy kiütik egymást (nem vagyok fizikus nem tudom profin megfogalmazni) és az egyik összedől emiatt. Az olajfúrótornyok az óceánok közepén pl a torony lábaihoz csapódó tengervíz okozhat olyan rezgést a lábakon hogy volt már rá nemegy példa hogy emiatt dőlt össze a torony. Amikor katonák menetelnek és hídhoz érnek azonnal le kell állniuk a "bal-jobb bal-jobb" lépésről mert a periódikus lépéseket átveszi a híd és összeborul az egész. De ugyanezt okozza a szél is. Itt egy videó kikerestem nektek hogy nézzétek meg:
http://www.youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw&feature=related
Ezt a hidat egy akkora szél borította össze amekkora épp hogy a hajam megmozgatja ha sétálok az utcán. De elkapta a hid rezgéseit és onnantól kezdve olyan ereje volt mint egy tornádónak. A techno partykon nagyon sok fiatal halt már meg mert a tuc-tuc-tuc zene, amiben semmi változatosság nincs (mint pl a disco zenében) a emberi szívnek a dobogására képes ráhangolódni. Nyílván ez nagyon ritka eset de mégiscsak előfordul hogy fiatalok ebbe halnak bele. A zenehallgatást azért nem javasolják futás közben mert a szívverés felgyorsul, lelassul, változik, és elég egy pillanat hogy elkapja a zene ritmusát és már ott hal meg az illető. Ha nagyon zenét akar hallgatni az ember akkor pl hallgasson gregoriant abban nincsenek dobok (vagy elhanyagolható mennyiségben). Remélem kielégítő volt a válaszom!
Ezt a kapitális marhaságot, anyám borogass!
A szívem mondjuk ráhangolódik egy 136 bpm-es tuc-tuc zenére... és akkor mi van? 120-140-es konstans pulzus kell a zsírégetéshez ember! Próbáltál már nagy súllyal dolgozni? Nem ritka a 180-200-as pulzus olyankor! Ennyi erővel már az összes erőemelőnek, rövidtáv futónák és egyéb sportolónak is rég meg kellett volna halnia! Techno partin meghalnak a fiatalok? Nem véletlenül a sok (met)amfetamintól és egyéb kábítószertől pörögnek fel, ami vízhiány következtében dehidratációt, a szervezet hőháztartásának felborulását és halált okoz? A Tacoma híd a szél okozta rezonancia miatt szakadt le! Bocsánat, de nem ártana néha gondolkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!