Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen hátrányai vannak a...

Milyen hátrányai vannak a tesztoszteron/növekedési hormonszint növelő szereknek? F/18

Figyelt kérdés

Pár éve edzek már de mivel laktózérzékeny vagyok nem szedhetem a legtöbb fehérjét/tömegnövelőt (tudom vannak olyanok amiben nincs, de ezek jóval többe kerülnek). Kajára próbálok odafigyelni edés után szoktam nyerstojás+tej+banán turmixot inni de ennyi.. látványosabb fejlődést szeretnék.

Egy barátom ajánlotta ezt a kapszulát:

[link] (baráti alapon lényegesen olcsóbban)

Ami jó lenne, csak kicsit félek a hormonszint növeléstől. Hallottam olyat hogy nem csak az izmokat növeli, hanem egyéb rosszindulatú dolgok pl. daganatok kialakulását és nő a cukorbetegség kockázata is.

Én nem szednék minden nap 6-ot (ahogy ajánlják) csak edzésnapokon. Ez csökkentheti a kockázatot? Hozzáértők véleményét várom!

2011. júl. 5. 18:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1. ha laktózérzékeny vagy minek iszol tej+banán+tojás turmixot?:D:D

2. lehet káros hatása mivel bezavarsz a hormonháztartásodba. Hacsak nincs rendellenességed akkor a szervezeted annyi és olyan hormont termel amit/amennyit kell. Lehet ebből bajod azt nem tom megmondani h cukorbeteg lehetsz e de hagyd az ilyeneket. ne csak banán turmixot ilyál ha nem fogyassz fehér húst halat rizst zöldségeket(főleg hüvelyeseket) [link] innen vadászhatsz kajákat,)

2011. júl. 6. 14:32
 12/13 A kérdező kommentje:
Laktózmentes tej... amúgy természetesen szoktam húst enni, azzal azért tisztában vagyok hogy sok fehérje van benne ami főleg edzés után fontos.. előtte meg inkább a szénhidrát. Meg úgy alapból próbálok minél többet enni
2011. júl. 12. 16:03
 13/13 Majorbloxxer válasza:

Elsőnek is tisztázni kéne ,hogy milyen a testalkatod.

Hogy mennyire (nem)/vagy hízékony, zsírosodó tipus.

Tisztában kell azzal lenni ,hogy a tápkiegek, még tipusukat tekintve is máshogy (nem)/hatnak rád.

Elsőnek is ezt érdemes megnézni és kicsit értelmezni: https://www.youtube.com/watch?v=g0Ebmh2SXC4

Két fontos dolog hangzik el benne a szteroidokkal és a teljesítményt ilyen-olyan módon fokozó szerekről:

I.a versenysport felső rétegében köztudott ,hogy szitne mindeki használ valamit, de ésszel és hozzá értéssel esetleg orvossal.

II.20-25éves korodig a hormonrendszered (1-2 esetet leszámítva) teljesen rendben van ,hogy megfelelő fizikumot tudj építeni.

Na most ez szintén arányos lesz a testalkatoddal az életkoroddal és a MUNKÁDDAL (edzés,evés,alvás). Ha még 2-3 év edzés után sem éred el a kívánt szintet akkor vagy a módszereddel van a gond, vagy azzal a céllal amit kitüztél magad elé. De ha a testépítőkre akarsz hasonlítani akkor vedd figyelembe ,hogy az nem amatőr szint és igenis ott vannak szteroidok hiszen olyan szintre építik magukat ami nem normális.

A legfontosabb ,az izomzat növeléséhez az edzésen és apihenésen kivül szükséged lesz a tápanyagokra is. Fehérje-aminók ez épül be az izomzatodba, szénhidrát-ez az "üzemanyag" ami segiti a beépülést, a vitaminok szintén segitik de az összes folyamatot. Ezeket ki lehet hagyni de egy idő után megbosszulja magát.

Tisztázzuk, ami szerintem segíthet azok ezek a tápkiegek;

DE ezt is vállogasd meg mert nem mindegy ,hogy száraz izmot(szálkásítás és izomn9velés felesleg nélkül) vagy tömeget akarsz felszedni.

-Fehérje (Beef protein- a problémád miatt)

-Creatin+CH vagy TÖMEGNÖVELŐ (ami szinte mindent tartalmaz ,creatint is) - ezekkel azért vigyázz ,nem mindegy ,hogy milyet veszel figyelj a fehérje mennyiségére/adag-ra

-Glutamin-BCAA aminók (a glutaminnak több pozitiv hatása is van, megemeli az izomveszteség elkerüléséhez szükséges hormonok szintjét, emésztőrendszert és imunrendszert segiti és gyorsan felszívódik. A tested alapból is termeli így nincsenek mellékhatásai a haszálatának.Ezek a legfontosabbak, viszont ha ilyen formában szeded akkor a nagyrésze már a gyomrodban felszívódik ,igy akivánt hatáshoz vagy más formában(már keverésben stb.) kell beszedned ,vagy többet) - ezért ha száraz izmot akarsz akkor ideálisabb választás a BCAA a,persze az a legjobb ha MINDKETTŐT szeded.

Fontos megjegyezni ,hogy a a szénhidrátoknak és fehérjéknek-aminosavaknak számtalan fajtája létezik. Felszívódás szerint stb.stb. De a legfontosabb ilyen amatőr szinten ,hogy nem elég az a szénhidrát amit kajával beviszel ,ezért érdemes venni 4ezer ft-ért a biotechnél carboxot ,ez biztos segiteni fogja az izomépülésed hiszen felszívódik a célnak megfelelően.

A CREATINTÓL ne félj ,megköti a vizet ,a tömegnövelő meg zsirt is dob rád ,de nincs olyan ,hogy szálkásítás tömegnöveléssel, gondold át ujra a céljaid és utána dönts ,hogy melyik az amit szeretnél és úgy vásárolj be ;)

Tömegelésnél :2 fő dolog, alacsonyismétlés szám ,kissebb intenzitás (de lehet lassan csinálni a gyakorlatokat) nagy súllyal.

Szálkásítás:kis súly ,magasismétlés ,gyorsan is csinálhatod!! és kevés pihenő idők.

Remélem segítettem, sok sikert. Üdv G.P

2015. júl. 16. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!