Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt fejlődtél...

Mennyi idő alatt fejlődtél futásban?

Figyelt kérdés
Mindennap futok, egyelőre 20-30 perceket bírok egyhuzamban folyamatosan. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt lehet fejlődést észrevenni, esetleg egy kis fogyást? Tudom hogy ez teljesen egyénfüggő, de pl te a futás milyen jótékony hatásait vetted észre magadon?
2011. jún. 25. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Én rajtam mondjuk alapból nem volt felesleg se ahogy elkezdtem.

Én 10 perccel kezdtem aztán 3 hónap múlva,már 2 óránál tartottam.

Sajnos én fogytam 3 kilót amúgy se volt annyira jó a testsúlyom.

De ettől függetlenül nagyon jó alakom volt.

2011. jún. 25. 22:08
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Sprintermark86

Kb.2-3 hónap! (nem mindegy mondjuk hogy mit eszel)

Én azt vettem észre hogy az emberek meg a házak gyorsabban váltakoznak és ha valakinek köszönök,nem biztos hogy hallom a választ!

2011. jún. 25. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Én az első pár hétben csak 10 percet tudtam, aztán 1 hónap múlva már 25-30-at. Mostanság átlagban 50 percet/1 órát futok, de előtte egy kávéval másfél is simán megy :D
2011. jún. 26. 01:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Sprintermark86 :O ?

Én 50 perccel kezdtem és most 1:15-nél tartok csak én adott távra megyek nem időre.

2011. jún. 26. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 2002-ben kezdtem a futást, annyira pontosan már nem tudom felidézni időben, de azt tudom, hogy szépen fejlődtem. Az első távom hosszában a Margitsziget volt. Aztán a távot növeltem másfél, egy, majd két körre. Aztán kimentem a természetbe, és ott sem volt megállás, 10-12 km, aztán mindig szépen felfelé ma akár 40-ig is. Először mindig a távokat növeltem, utána azon belül bizonyos idő után a sebességet is.
2011. jún. 26. 11:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ez jól hangzik! Én még csak két hete csinálom, először totál kidöglöttem, mostmár ahhoz képest egész jól megy. Annyit vettem észre, hogy ha sietek pl buszhoz nem fulladok teljesen ki, nem izzadok le, illetve az úszást is jobban bírom kondival, pedig tényleg nem régóta csinálom. Örülnék ha még több jótékony hatását észrevenném majd idővel, pl felszedtem 5 kilót az utóbbi félévben, ebből 2-3-at jó lenne ledolgozni. Mégegy kérdés. Annak ellenére, hogy fiatal vagyok és pl. heti 2-3 alkalommal járok úszni is már egy éve, a combom és a fenekem tiszta narancsbőr. Iszonyatosan szégyellem, hogy úgy nézek ki, mint ahogy csak három gyerek után "szerettem volna". Erre esetleg nem lehet jótékony hatással a futás?
2011. jún. 26. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Hm... hát a narancsbőr nem igazán a mozgáshiánytól van, hanem az elsavasodástól, a méreganyagok felhalmozódásától. Az nagyon szép, hogy ráálltál a futásra, rengeteget fog segíteni mindenben, de a narancsbőr ellen nem ez az elsődleges. Bár a futás során az izzadás segíti a méregtelenítést is. De még jobb és egyszerűbb, ha fel sem halmozódnak benned a mérgek, meg a sav.

Szóval a következő lépés a táplálkozásod radikális átalakítása kell hogy legyen. Elsősorban zöldségeket kell enni, meg gyümölcsöt, csak teljes örlésű gabonatermékeket, húst csak táplálékkiegészítésként, cukrot szinte egyáltalán nem. Nézz utána még a neten az elsavasodás és a lúgosítás témának!

2011. jún. 26. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!