Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen edzéstervet thai boxra?

Milyen edzéstervet thai boxra?

Figyelt kérdés

Thai boxra készülök és szeretnék egy kis alapot ezért gondoltam hogy otthon edzenék egy kicsit.

Milyen gyakorlatokat ajánlanátok?

Van egy boxzsákom még azt tudom püfölni :)

2011. jún. 24. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:

csak arra lesz jó, hogy a szar technikákat jól begyakorlod, és 3x lassabban fogod a rossz beidegződések miatt megtanulni a helyes ütő, meg rúgótechnikát.

másrészt meg, a zsák nem üt/rúg vissza...

2011. jún. 24. 17:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom de nem csak ütésre meg rugásra gondoltam hanem valami izomerősítő gyakorlatokra is.
2011. jún. 24. 17:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Inkább építs fel egy jó állóképességet,kocogással,ugrókötéllel.Ezt nevezik alapnak.

Az már fél siker ha nem tudnak kifárasztani és 5-6 menetet simán bírsz tüdővel.

A technikai részt meg edzésen tudod elsajátítani.

Mondjuk ütni,védekezni meg elmozogni ütőtávon belül azt ott nem tanítják.

2011. jún. 24. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a te helyedben először eljárnék 1-2 évig ökölvívás edzésre. Ott megtanulsz helyesen ütni elmozogni, lesz nagyon jó állóképességed, jó lábmunkád, gyors és pontos leszel, valamint lesz tapasztalatod a bunyóhoz is egy kevés. Ha már bokszolsz 2 évig akkor alapszinten már jól tudsz ütni, ami előny lesz. Na meg végezz lábgyakorlatokat addig, valamint szólj haverodnak, hogy rugdossa sípcsonttal a combodat, 1-2 év box mellett rugdossa folyamatosan, akkor ez elő thai box edzésen kevésbé fogják a combodat szétrúgni, valamint te is vissza fogsz tudni köszönni pár technikával, amit boksz edzésen tanultál.
2011. jún. 24. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!