Ha mindennap futok/biciklizek az inkább árt, mint használ?
Mint mindent semmit sem szabad túlzásba vinni, azonban futni szerintem mindennap kellene főleg ha nem órákról van szó, addig nem káros a futás mig rendes cipőben futsz és kerülöd a betont
A biciklizésből szerintem még kevés is az a fél óra, én pl a bringát közlekedésre használom igy ki van lőve a napi 1- 1,5 óra biciklizés
"Először is, a súlyzós edzés a 8-12-es ismétléstartományban rövid pihenőidővel párosítva hasznosnak bizonyult a tesztoszteron és a növekedési hormon kibocsátás növelése szempontjából. Ezek a fontos hormonok elősegítik a tiszta izomtömeg növelését, ami az anyagcsere szempontjából egy aktív szövet, és amely a nap 24 órájában égeti a kalóriákat. A zsírszövet ezzel szemben csak úgy ott van! Az aerob tevékenységek növelik a kortizol nevű katabolikus hormon termelődését, amely így ellentétes a tiszta izomtömeg növelési szándékunkkal. A kortizol továbbá elősegíti a szénhidrát megőrzést is és ösztönzi a zsír felhasználását. Ez ugyan elsőre jól hangzik, de olyan hatékony leszel tőle, mint egy Honda Civic, amely röpke 4 liter benzinnel elmegy 100 kilométert. És így majd te is olyan leszel, mint azok az emberek, akik minden alkalommal órákat töltenek a futógépen, de csak minimális mennyiségű zsírt használnak fel!"
Paul Chek - edző
sok sikert a futkosáshoz - a szervezet nagyon hamar hozzászokik az ilyen jellegű terheléshez mint aerob mozgás és nem fogsz fogyni sz*rt sem.intervallumos futástól lehet,de ott 170+ a pulzus tehát nem futsz hanem rohansz.
Pár alap dolog, hogy látszon is a futás eredménye.
A fehér kenyeret, a cukrot és a zsíros ételeket elfelejted.
Ha reggel futsz, futás előtt ne reggelizz. Délután 17:00 után vagy semmit nem eszel, vagy csak gyümölcsöt. Nem árt valami normális zsírégetőt is megvenni ha van rá keret. Az élelmiszerboltokban, hipermarketekben kapható zsírégetőket és l carnitin tartalmú "üdítőket" el kell felejteni. Ilyesmit csak és kizárólag táp. kieg. boltokban, ott is csak a normálisat nem pedig a legolcsóbbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!