Milyen gyakorlattal tudom nyújtani, bemelegíteni az alsó lábszáram belső felét?
Én meg nagyon jól bemelegítek,rendszeresen futok és 1 hónapja mégis fáj pont ott,uh pihentetem.
Szerintem csonthártya gyulladás.
Annyira nem,de a legutóbbi futásom után rendesen sántikáltam haza,meg éjszaka arra ébredtem,hogy tompán lüktet.Előtte meg évekig semmi.
Itt olvashatsz róla.
a lábszáradban két féle fő izom van: a lábszárizom (képen BAL oldalt található izmok) és a vádli (a sípcsont mögött JOBB oldalt látszódnak). a vádlit gondolom tudod hogyan kell nyújtani (falhoz támaszkodsz és lefelé nyomod a sarkaid), a másik izomhoz pedig itt találhatsz egy béna rajzot (én készítettem :D):
a lényeg, hogy a lábfejedet a a földhöz nyomva nyújtsd a lábszárad úgy, hogy a térded ne érjen a talajhoz. a pirossal színezett résznél kellene hogy érezd ahogy feszül az izom. ezt tapasztald ki, hogyan jó neked. ezen kívül csinálhatsz még lábfejkörzéseket, ezek is segítenek ellazítani az izmot.
ha pedig a sípcsont belső részénél érzel csontfájdalmat, az már komolyabb dolog is lehet, ilyenkor pihentetés/jegelés/orvos segíthet rajta.
remélem segítettem valamennyit :D
hali
mi kiképzésen mindig alulról felfelé kezdtük futás előtt bemelegíteni a lábunkat...
sztem kezd bokakörzéssel (a lábujjaidat lerakod a földre és körzöl a bokáddal) ez valamennyire a vádlit is megmozgatja
aztán csak a sarkadat rakod le a lábfejedet húzod fel a fejed felé és a kezeddel próbálod megérinteni a lábujjaidat-ez jól lenyújtja a vádlit
ha jól értettem egyébkén a vádlid belső felét próbálod megmozgatni, ezt ülő pozícióban a legjobb mert úgy inkább a belső fele kap szerepet a mozgásban, míg állva a külső
egyébként a bemelegítés egyik legfontosabb része a pulzus megemelés..fuss kicsit helyben vagy ugrókötelezz és utána folytasd a nyújtást, bemelegítést
remélem tudtam segíteni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!