Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők mi a véleményetek...

Testépítők mi a véleményetek a sertés májról?

Figyelt kérdés

Meg van benne a kellő mennyiségű fehérje és zsírtartalma

kb.mint egy csirkecombnak ráadásul jóval olcsóbb.


2011. jún. 8. 09:44
 1/9 anonim ***** válasza:

hát, ennyi. amiket írtál magukért beszélnek...

én nem vagyok testépítő, de amúgy én csűrném a májat... :)

2011. jún. 8. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 °:Amigo:° ***** válasza:
0%

Sz@r telített zsírral van tele.

Nagy a folyadék-kevés a fehérjetartalma.

Nincs rá szükség!

Nem értem, miért kell variálni, majd azt hiszed Te kitalálod a nagy titkot, amire eddig senki sem jött még rá ?!

Elárulom, ha jó lenne valamire az a hulladék, akkor azt ennék, nem csirkemellet + halat + marhát.

2011. jún. 8. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

telített zsírral még lehet élni, még ha nem is a legjobb.

de ha le van írva hogy (mennyi is, 19g/100g? ) mennyi fehérje van benne, és ez nem sokkal kevesebb a normál húsokétól, akkor nem tudom mi a gond vele. a zsírsav összetételén kívül.

2011. jún. 8. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 °:Amigo:° ***** válasza:
26%

Igazad van, persze...a telített zsírokra aztán qurvára szüksége van egy testépítőnek.

Ökör!

1 kg. csmell 247 g fehérje, össz. 1120 Kcal

1 kg. disznómáj 190g. fehérje, 1390 Kcal

Ebből többet kell enni adott fehérjemennyiséghez, tehát hajrá !

Minden nap egyél meg 1,3 kg májat (biztos menni fog) és így legalább megzabáltál 45 gramm telített zsírt is.

Mi az neked, ahhoz képest, hogy ekkora nagy ökör vagy....


Én a kérdésre válaszoltam, mivel munkámból kifolyólag egész napomat testépítők között töltöm, ebben a kőrben mozgok folyamatosan és még soha, senkit nem láttam, hogy sertésmájat evett volna. Biztos mind idióta és Ti vagytok az okosok, mert rájöttetek, mi a tuti.

2011. jún. 8. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 TOMAtm ***** válasza:
nos ebben lehet valami amit irtál,ettől függetlenül én szeretem a májat és szoktam is enni nem is keveset(csirkét inkább).bár én konyhamalac vagyok szóval bármit befalok :) a csirke nálam is alap,de kell a változatosság szerintem.szerintem!
2011. jún. 8. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Amigo, eltekintek afelett, hogy az én kérdésemre ökröztél.

nem mintha másnak nem tekintenék el..

tudom hogy ezzel foglalkozol a fenébe is, azért maradtam a témánál, ha nem tudnám akkor vagy nem írok, vagy legalábbis nem reagálok arra amit írsz!


tovább folytatva a korábbi gondolatmenetet: sertésmáj kilóra vonatkoztatva valóban JÓVAL kevesebb fehérjét tartalmaz, ahogy jóval drágább is mint a csirkemell.

a Kérdező abból indult ki hogy "megvan a kellő fehérjetartalma".

természetesen nem az igazadat kérdőjeleztem meg kedves Amigo!!!

csupán én így 21 évesen jelenleg hagyományos gyorsmódszerrel kimutathatalanul alacsony vérkol. szinttel vagyok kénytelen élni, valamiért úgy gondoltam ha a Kérdezőt nem zavarja a máj sz.ar zsír összetétele, akkor meg tudom érteni, mert pl. engem sem zavarna.


még csak nem is vitatkozásnak szánom, mert veled nem lenne értelme. pontosan értesz hozzá, és biztos hogy igazad van. nem is kérdőre vonom!! csak.. mittom én, biztos szeretem a májat, lehet tényleg sz.arul reagáltam. mindegy, ne legyen félreértés.

2011. jún. 8. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólalók köszönöm válaszaitokat, bár én

átálltam a s.máj fogyasztására és semmilyen fajta

zsírosodást nem tapasztaltam különben én az ízétől rosszul

vagyok szívesen ennék én is cs.mellet de nem tehetem meg.

Addig valamiből pedig biztosítanom számomra a megfelelő

fehérje forrást ami egy kis zsírosodással jár én nem bánom.

Persze érdekes tartom azt hogy csak az jó ami drága

vegyük pl a cs.mellet annak 1100ft-1400 ft körül mozog,

a s.májnak 300-400 ft kerül egy kiló.

A marha húsról alsó hangon 1000-1100 ft kilója

aminek ugyan olyan szintű a fehérje tartalma.

A hal meg egy külön téma ha hazai halat veszel

az nem igen úszod meg szálka nélkül ráadásul egy kilón

annyi hús van mint 30 dkg cs.combon.

A hering és a ton ezek 1000 ft-tól felfelé mozognak.

A tojásba szintén magas koleszterin szint még is

fogyasztják,sőt tojásfehérje árusítás folyik.

Akkor kérdem aki nem született milliomosnak,az adja

fel?!

Mert én tuti nem fogom,addig megyek még el nem érem

a célom,és ha ez egy kis koleszterin szint emelkedés jár

akkor ám legyen.

2011. jún. 8. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, arról van szó, hogy Amigo tudja mi a LEGJOBB.

én úgy írtam hogy teljesen megértelek hogy nem futja napi fél kiló-kiló csirkemellre, mert.. mert nem :/

Amigo meg azt írta (most ismétlem magam) ami a legjobb a testnek, a leghatékonyabb munkához kell. ennyi.

amúgy ez a koleszterin dolog is olyan, hogy M.országon milyen ku.rvamagas már a keringési problémákra visszavezethető betegségek és halálok száma? tehát figyelmen kívül lehet hagyni ezt a témát, de szerintem okosabb nem így tenni. remélem pár év múlva már jódolgomban nem fogok szalonnát meg olyan ételeket enni ami élettanilag nem jó, de jelenleg beérem annyival hogy kontroll alatt tartom a vérképemet stb. és amíg nincs probléma (21 évesen dagadt amcsi kölköknél már bőven meszes ereket találnak) addig nem fogok kivételezni semmilyen élelmiszerrel.

nyilván 10 év múlva már semmiképp sem fogok így hozzáállni, sőt amint mozgásszegényebb üzemmódra kapcsolok oda fogok figyelni..

Kérdező, szerintem a lényeg hogy figyelj azért oda.. én is ezt teszem.. lehet ez a legtöbb amit most tehetünk :)

sok sikert!

2011. jún. 8. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 °:Amigo:° ***** válasza:

Ok, bocs az ökrözésért, nem is néztem ki írta a választ, mert siettem.

Ez a pénz téma elkeserítő sajnos a fiatal, még nem dolgozó srácoknak emiatt nem sok esélye van a normális fejlődésre. Talán egy jó alapot össze lehet hozni, hogy később, ha lesz rá zsé, akkor már nem azzal kell törődni, hogy mit is kellene csinálni most .

A testépítés a legdrágább nem technikai sport. Ezt meg kell érteni. A befektetett munka + pénzösszeg arányban van az elért eredményekkel.

Ez van, ide sajnos nem elég a tehetség, a szorgalom....


A kérdésre végül is válaszoltam, a többit úgyis a kérdező dönti el.

(azért kíváncsi lennék milyen konyhatechnikai eljárással lehet ehetőre elkészíteni a májat hozzáadott zsiradék nélkül.)

2011. jún. 8. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!