Önvédelmet szeretnék tanulni?
Melyik a legjobb küzdősport vagy harcművészet erre a célra? És ez mennyi időbe fog telni még megtanulom átlagos szinten?
Már én szemezgetek a karate vagy ju jitsuval, ezekről mi a vélemények?
Nyíregyházi vagyok.
A kérdésre a válasz: Igen, te önvédelmet szeretnél tanulni :D
Ju jitsut ajánlom.
de nem is azt írta hogy harcos szeretne lenni :)
karate- többnyire sport
muay thai, "tájbox" kickbox... sport sport sport. le fognak szúrni és max 1-2 gyenge embert fogsz tudni legyőzni. önvédelemhez (szinte) közöd nem lesz.
ha találnál Nyíregyen jó jujitsu edzést, feltéve HA tényleg jó, na akkor már felvehetnéd a harcot emberekkel :)
A ju jitsu megfelelő lesz, az közelharcra lett kifejlesztve. A ju jitsu-ban benne van egy alapszintű karate bázis is, szóval ütni-rúgni megtanulsz, szóval szerintem inkább az mint a karate. Persze edzőn múlik.
Ha jó helyen edzel, és kitartó vagy, akkor már az első néhány hónapban megnő az önbizalmad (de ez csak mentális fejlődés, technikai szinten még nem véd meg a kocsmáan!!!), és egy amolyan 2-3 év után fogsz tudni alkalmazni pár technikát éles helyzetben. Szerintem egy olyan 5-6 év kell ahhoz hogy "átlagos" szinten alkalmazd, és egy olyan 15-20 év után már tökéletesen meg fogod magad tudni védeni. Viszont ahhoz hogy igazán full-profi legyél egy élet is kevés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!