Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fekvőtámasszal és húzódzkodáss...

Fekvőtámasszal és húzódzkodással lehet látványos izom fejlődést elérni?

Figyelt kérdés
Igazából majd kondiba is szeretnék járni de sajnos csak ősztől tudom megoldani és hát a nyárra valami formát csak kéne ölteni!! :) fehérje porom van itthon ha esetleg azt innék minden edzés után az használna a fejlődés szempontjából?? köszi előre is :)
2011. jún. 2. 12:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

12:03

Igen az. Mar bocs.

A hasizom az hasizom, mindegy, hogy melyik oldalrol edzed meg mert csak egy dolgot tud, osszehuzodni es elernyedni. Marmint az egyenes hasizomrol beszelek. Mert a mas iranyu hasizmoknak mas iranyu mozgas kell. De ez igaz minden mas izomra is. A tobbi izomcsoportnal is azert vannak a kulonbozo iranyu gyakorlatok, hogy kulon-kulon edzzek meg a kulonbozo izomkotegeket (pl. kalapacs bicepeszezes vagy koncentralt bicepszezes), de en eleve nem tartom hasznosnak az ennyire szeparalt edzest mert az eletben sosem dolgzik csak 1 izomkoteg amikor mozogsz vagy valamit csinalsz, hanem tobb kulonbozo fajta izom is reszt vesz egy fajta mozgas kivitelezesseben igy ha csak bicepszere edzel vagy tobbet edzel egy adott izomkotegre akkor felborul az eroegyensulya a vazizom rendszerednek. A gyurasban par izomcsoportot edz meg nagyon az ember es sok mas izom egyaltalan nem vagy csak alig vesz reszt benne igy nem fejlodik. Ezert is van egy csomo hobbi gyurosnak olyan hulye kenyszertartasa mert aranytalanul edzettek illletve nem edzettek bizonyos izmaik.

De ez megint masik tema.

Szoval hasperes es hasizom.

Ide masolok egy jo kis irast ezzel kapcsolatban ami nem az en velemenyem hanem "szakirodalom":

"A haspres csak akkor jött divatba, amikor a testepites szteroid korszaka mär

teljes fordulatszämon pörgött. Ennek az volt az oka, hogy a szteroidok nemcsak

a kar, a mellkas, a hät ös aläb izmait növelik, de a hasfal ds a belsö szervek megduzzadäsäval is

järnak. Mig a tiszta sportolok soha nem tudtak edzessel ilyen

tulmeretezett derekat növeszteni, a hetvenes es nyolcvanas evek sok, szteroidot

szedö sportolojänak sikerült, ds az eredmeny egy ronda, izmos pocak lett, amit ma ,,roid-hasnak" neveznek. De hat ezek a fickdk a legkevösbd sem a vastagabb,

erösebb hasert dolgoztak. igy hät nem hasznältak többe hatekony technikäkat

a derekuk edzesere, es megszületett a ,,haspres-" egy szänalmas izoläcios technika,

amely celja csupän a hasizmok elülsö felenek kis megfeszitesed s enyhe tonizäläsa volt, hogy felkeszitse a területet a versenyeken valo pözoläsra.

A haspres teljesen hatästalan bärmilyen tenyleges atletikus funkcio, izom vagy

erö kialakitäsäban"

p.s.: bocs, de nem vette be az ekezetes betuket (vagyis atalakitotta), igy megprobaltam kicsit korrigalni de lehet, hogy van amit nem vettem eszre, a nemet "a" betuket meg ugy hagytam mart ugy sincs magyar az en gepemen sem.

2011. jún. 3. 12:35
 12/16 anonim ***** válasza:

17:15 vagyok

Ha a képet elég jónak találod, akkor elmondhatom, kb. 3 év saját testsúlyos edzés munkája van benne. SEMMIFÉLE mesterséges port nem szedtem/ittam ami konditermes körökben divatos. Csakis céltudatosan táplálkoztam. Lehet, hogy nincs akkora karom mint a fejem, de ilyeneket szoktam csinálni: http://www.youtube.com/watch?v=T9QeitaeBrY

Sőt, még nehezebb gyakorlatok is mennek.

2011. jún. 3. 12:49
 13/16 anonim ***** válasza:

12:49

Na ilyesmirol beszelek. Van latvanyos es funkconalis izom. Melyik a jobb?

Es tapasztalatbol beszelek. En is bele estem ebbe a gyuros-hibaba. Az elejen sajat sullyal edzegettem, meg kuzdosportoltam hobby szinten, aztan elkeztem gyurni es fokozatosan attertem arra, egyre jobban bele merulve, a tobbi fajta edzest elhanyagolva. Azt hittem, hogy eros vagyok aztan par izuleti es egy gerinc serules raebresztett, hogy nem annyira. Na meg amikor majd' meghaltam amikor fel kellett menni a tizedikre amikor nem volt jo a lift. :) Szoval szepen visszatertem a kuzdosporthoz, a sajat testsulyos edzeshez, es csak kiegesziteskent vegzek sulyzos edzest.

2011. jún. 3. 13:12
 14/16 anonim ***** válasza:

13:12 folyt

Ja, es ez a sztori kb 10 evet olel fel az eletembol amibol kb 5 (vagy tobb) volt a gyuros idoszak.

2011. jún. 3. 13:14
 15/16 anonim ***** válasza:
"Taps"
2013. febr. 4. 21:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen lehet izmot építeni fekvőtàmasszal egy kezdőnek , még haladónak is , csak bukàsig kell csinàlni és szabàlyosan végrehajtani a gyakorlatot nehezíteni ha túl könnyű lab felpakolassal ha màr az is könnyű akkor a pihenőidőt kell szép lassan csökkenteni 5x bukásig széles , 5x bukásig szűk , 5x bukàsig tolockodàs két szék között , húzockodàst màs napon végezd de azt is amennyi megy becarásig hogy az izom megkapja a kellő terhelést , mellé jól kell kajàlni és gugoljàl is mert ha az alsó test is edzésben van a felsőtest is jobban fejlődik a jobb vérelàramlàs miatt a testben , a sajàt testsúlyos edzésnél keményen kell dolgozni hogy eredmélye legyen és ne csak àllókéseség javuljon mindig bukàsig kell végrehajtani a gyakorlatokat és lehetőleg 20 màsodperces szünetnél ne legyen több a pihenőidő , ha màr könnyen megy lehet csökkenteni a pihenőidőt , + a làbfelpakolás ..ezekkel a gyakorlatokkal nem leszel nagy , de ha kitartóan csinàlod egy szép tornàsz testet össze lehet kalapàlni ha a kaja is rendben van .
2023. máj. 8. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!