Szkandernél hogy tudom megelőzni, hogy eltörjön a karom?
Erősítsd a csontodat. Kezd el a saját alkar csontodat ütni valami igen kemény tárgyal, persze először gyengén, utána fokozatosan erősebben. Hogy miért jó ez? Mert a sok ütéstől az alkarcsontodon sok apró mikrorepedés képződik ilyenkor a szervezeted automatikusan kalciummal pótolja a repedéseket, és így a csontszerkezeted szivacsos állománya egyre sűrűbb lesz, vagyis egyre keményebbek lesznek a csontjaid. Az Okinawa-i karatemesterek és a shaolin kung-fu mesterek is így edzik fel keményre a csontjaikat, ezért tudnak beton járdalapokat összetörni. Nagy tévedés az, hogy csak is a helyes technikával és gyorsasággal (persze ezek is nagyon fontosak) törik szét a téglákat, a technika önmagában kevés. Thaiföldön a muay thai harcosok is bambuszt rugdosnak csupasz lábbal, védőfelszerelés nélkül, ezért olyan kemény a sípcsontjuk.
Szóval így keményítsd a csontodat. Na meg persze fontos, hogy szedjél sok kalciumot és D-vitamint, valamint magnéziumot.
A legtöbb sérülés szkander közben akkor történik, amikor a vállad egy helyben (középen) marad, az alkarod pedig kicsavarodik azáltal, hogy alulra kerülsz, és nagy erőkifejtéssel próbálod a karodat középre visszahúzni. A legtöbb ilyen jellegű sérülést el lehet kerülni azzal ha a válladdal leköveted a csuklód mozgását (a váll mindig a csukló mögött van), ezáltal a csukló-könyök-váll mindig egy síkban van.
A kalcium, magnézium és D-vitamin mindenképp jó ötlet. De én inkább nem ütögetném az alkaromat, hogy így erősebbé váljon a csont. Ugyan rövid- és középtávon akár még kifizetődő is lehet, de később amikor abbahagyod, komolyan visszaüthet az, hogy túl merevvé vált a csontozatod.
"De én inkább nem ütögetném az alkaromat, hogy így erősebbé váljon a csont. Ugyan rövid- és középtávon akár még kifizetődő is lehet, de később amikor abbahagyod, komolyan visszaüthet az, hogy túl merevvé vált a csontozatod."
Kedves előttem lévő válaszoló nincs igazad. Azok a nagymesterek akik így edzenek, azok még 60 évesen is széttörik a betonlapokat. Ha rendszeresen fogyaszt az illető kalciumot, d-vitamint és magnéziumot, akkor nem lesz semmi maradandó károsodás. Egyébként direkt leírtam azt, hogy nem szabad rögtön erőseket ütni, először gyengéden, majd FOKOZATOSAN erősebben.
"Kedves előttem lévő válaszoló nincs igazad. Azok a nagymesterek akik így edzenek, azok még 60 évesen is széttörik a betonlapokat. Ha rendszeresen fogyaszt az illető kalciumot, d-vitamint és magnéziumot, akkor nem lesz semmi maradandó károsodás. Egyébként direkt leírtam azt, hogy nem szabad rögtön erőseket ütni, először gyengéden, majd FOKOZATOSAN erősebben."
Lehet, hogy a nagymesterek 60 évesen is tökéletesen végrehajtják a különböző töréseket, de ne felejtsd el, hogy ők 40-50 éve folyamatosan ezt csinálják. De nem 1-2 taekwondossal, karatéssal, thai bokszolóval találkoztam, akik így keményítették fel kezüket vagy sípcsontukat, és pár évvel azután, hogy felhagytak sportjukkal törésektől, repedésektől szenvedtek az érintett területeken, mivel rugalmatlanná vált a csontjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!