Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hapkido vagy Taekwondo?

Hapkido vagy Taekwondo?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 21:55
 1/6 Neji ***** válasza:
Taekwondo! Hogy miért arra konkrétan nem tudok választ adni,mert nem taekwondozok.De láttam már pár taekwondos ismerősöm akcióban =D.Nekem a taekwondo szimpatikusabbˇˇ
2011. ápr. 13. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Ju jitsu vagy Karate?

Nagy vonalakban ez a kérdésed

2011. ápr. 14. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:

A taekwondo nagyrészt rúgásokat használ (kis részben ütéseket). Nagyon hajlékonynak kell lenni hozzá, úgyhogy ott majd kilazítanak rendesen.

A hapkido pedig inkább a különböző dobásokkal, feszítésekkel fojtásokkal és karkulcsokkal operál. Így fontos, hogy megtanulj rendesen esni, megszokd az izületi feszítéseket és ne zavarjon ha földhöz vágnak (ez utóbbi nem túl kellemes, de idővel meg lehet szokni)

Remélem ez segített valamennyire, de szerintem menj el mindkét edzésre és azt válaszd amelyik jobban illik az adottságaidhoz/mentalitásodhoz, és ahol jobb a társaság.

Ha még mindig kíváncsi vagy, akkor nézz meg pár videót.

Kwon!

2011. ápr. 15. 07:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Istenem, ez már a 3. válaszom neked, még mindig nem érted át a lényegét?

Taekwondo:

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=miapeK3DT7Q

Hapkido:

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=hTo8OA7sUzc&feature=related

Ennyi, ha érdekel nézz még videókat, nézz le az edzőterembe és azt válaszd amelyik szimpatikusabb. Ennyi én megadtam minden segítségete, de nem dönthetek helyetted!

2011. ápr. 17. 21:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat vègülis el megyek megnèzni holnap
2011. ápr. 18. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Már későn írom ezt a választ, de én hakidozok és taekwondozok egyaránt:) Nekem valamiért jobban tetszik a hapkido, közelebb áll hozzám. Amúgy meg, ha úgy nézzük, a hapkidoban van taekwondo is, de ez fordítva nem igaz. Úgy értem, hapkido edzésen találkozol ütéssel-rúgással (ahogy a TKD-ben is), ezek mellett pedig eséstechnikákkal, csavarásokkal stb. Taekwondo edzésen viszont nem találkozol ilyenekkel. Persze egyiket sem akarom leszólni, mindakettő harcművészetet más miatt kedvelem, de ha utcán akarod megvédeni magad, inkább a HKD-t ajánlanám. Végülis mi mellett döntöttél, és miért?
2012. júl. 4. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!