Az erő és izom egyenesarányosságban van egymással?
Figyelt kérdés
Hali, arra lennék kíváncsi hogy az erős embernek nagy izmai vannak? tehát minnél erősebb valaki annál nagyobbak az izmai és ugyanígy fordítva?2011. ápr. 10. 17:58
2/16 anonim válasza:
Van benne igazság, de nem feltétlen minden esetben. Adódhat fizikai különbségből is. Íme a példám. A haverom gyúr, rendesen. Én nem gyúrtam sose... A szituáció: szkander.
Nem tudott lenyomni. Titka? A titka a fizikai különbség. Nekem nagy tenyerem van, hosszú karokal, neki kis tenyere, rövidebb karokkal. Erősebb csontozatú is vagyok - ideális testalkatom lenne ''3ajtós szekrénynek'' Csak én sose használtam ki.
Ezen kívül. Bizonyos dolgoktól véleményem szerint csak ''felfújódsz'', de erőd nem lesz.
3/16 A kérdező kommentje:
hát pl annál nagyobb súlyt tud felemelni minnél nagyobbak az izmai?
2011. ápr. 10. 18:04
4/16 A kérdező kommentje:
második válaszolónak köszönöm a válaszát:D
2011. ápr. 10. 18:05
5/16 anonim válasza:
nos, súlyok mozgatásánál valóban van összefüggés a megfelelő izmaid mérete-edzettsége és a súlyon végzett munkavégző képességed között.
szkander: hosszú kar = nagyobb erőkar --> hátrányos. próbálj 1 kg súly megemelni egy 10 m hosszú rúd végén.
6/16 anonim válasza:
Ha pl. a karoddal egy adott irányú mozgásra gyúrsz, akkor igaz, tehát ahogy nő az izmod, egyre nagyobb erőt tudsz kifejteni oda. De általánosságban nem igaz, pl. egy falmászó ismerősöm mesélte, hogy testépítők próbáltak felmászni a falra, és nem nagyon bírták megcsinálni ugyanazt, ami a falmászóknak könnyedén ment. Nyilván mert másra specializálódott a kettő izomzat(testépítőknél az extra súly is közrejátszott).
7/16 anonim válasza:
Ezen kívül. Bizonyos dolgoktól véleményem szerint csak ''felfújódsz'' de erőd nem lesz. ez alatt mit értessz?
8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! igen és arra hogy "csak "felfújódsz" de erőd nem lesz" alatt mit lehet érteni?
2011. ápr. 10. 18:47
9/16 anonim válasza:
Gondolom megint 1 okostojás,aki azthiszi,hogy a táplálékkiegészítők "felfújnak".Nos ebben az esetben elkell mondjam,hogy nem létezik izomnövelő,"felfújó" szer.Csak kaja van,semmi más.
10/16 anonim válasza:
valami élesztő tevékenység, esetleg olaj bepumpálás lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!