Kezdő életmód váltó kérne segítséget. Étrend, mozgás?
Testsúly: 53,6
Testzsír: 24
Magasság: 170
Kor: 17
Szóval életmódot váltanék, sport, egészséges táplálkozás mifene...De láthatóan néhány kilótól meg kéne szabadulni.
Csak az étrenddel van egy kis gondom. Mindenféleképpen táblázatba írnám, mert így tudom tartani, ha nincs előttem hogy mikor mit akkor elszalad velem a ló, nem tudom improvizálni.
Az érdekelne hogy hogy álljak neki. Olvasgattam a bodybuilder oldalon lévő infokat, de kicsit megzavar ez a testépítős része, meg ezek a protein cuccok. Most ott tartok, hogy akkor számolnám a kalóriát, szénhidrátot, fehérjét. Délelőtt megenném a szénhidrátot, a nap további részében fehérjét.
Sok zöldség, gyümölcs, hal, csirkehús.
Reggelre tojás, tk kenyér, müzli tejjel vagy joghurttal.
Mozgásilag, egyszer aerobic, kétszer futás, egyszer bicikli, kéthetente úszás, hétvégén pedig sajnos a munkám miatt csak séta, de abból legalább 3-4 óra egy huzamban (múltkor pl 6 óra volt egy nap, tehát elég változó).
Az érdekelne hogy ez a koncepció megáll e a lábán, milyen ételeket javasolnátok. És legfőképpen hogy milyen számokkal számoljak a szénhidrátnál és fehérjénél.
Köszönöm, igyekszem feldolgozni az információkat. Látom meg kell ismerkednem a konditermek hangulatával.
Most néhány kérdés ami felmerült bennem...
Súlyzókból milyet használjak kezdésként? Még az életbe nem edzettem súlyzókkal így kicsit el vagyok tévedve.
Az aerob mozgások, amiket írtál, a séta mellett legyenek? Ezeket nyáron nem tudom kikerülni, mivel a napi 4-6 óra séta egyhuzamban hétvégén a munkámmal jár.
Étrend terén most kicsit kavargok a fehérjék körül. Akkor a tej most nem jó, helyette egyek joghurtot, kefírt, túrót, sajtot?
Gondolom az elején táplálékkiegészítőknek még nem kell utánanéznem...vagy mégis?
GreenTea
Kondiba mivel kezdő vagy, egy egésztestes edzésre lenne szükséged. Használj gépeket és súlyzókat vegyesen!
Az aerob edzés az maga a futás, aerobik, biciklizés legyen! Tehát nem kell külön edzést beraknod a napjaidba ezeken kívül. Az aerob edzésnél a pulzusod tartsad 130-140 alatt!
A hétvégi séta alatt azért kajálj, mert 4-6 óra elég sok! Fehérjének a tej nem jó, nem sok fehérje van benn és az sem igazán hasznosul. Ihatsz tejet, de ne fehérjeforrásként kezeld!
Fehérje: húsok, tojás, túró, szója, bab, lencse, sárgaborsó.
Edzés után nyugodtan használhatsz egy tejsavó fehérjét.
Multivitamint itt nézz: [link]
Akkor ha lehet kérnék egy ellenőrzést a jelenlegi tervemre:
Hétfő - Súlyzós edzés
Kedd - Aerobic
Szerda - Súlyzós edzés
Csütörtök - Futás (30 perc)
Péntek- Súlyzós edzés
Szombat - 2-6 óra közötti folyamatos séta vagy 30 perc bicikli
Vasárnap - 2-6 óra közötti folyamatos séta vagy 30 perc futás
Étrend terén most kb úgy gondolom hogy akkor eszek húst (főleg csirke és hal, néha sertés és marha), tojás, natúr joghurt, túró, zöldség, sok gyümölcs, naponta két szelet teljes kiörlésű kenyér, zabpehely, kéthetente egyszer krumpli, kéthetente egyszer tészta (durum)
Inni úgy tervezem, hogy 2 liter víz, 1 liter gyógytea legalább. Hetente 1-2 kávé cukor nélkül, kevés tejjel.
Kérdéseim a következők lennének:
-Natúr joghurtot/túrót turmixolhatom e gyümölccsel, hogy elvegye kicsit az ízét? Szeretem, de néha jó lenne egy kis változatosság bele.
-Fehérjét, szénhidrátot egyaránt számoljam? Még mindig nem jutok dűlőre. Jó lesz ha fehérje 2, szénhidrát 1,5? Plusz ezek mellett mennyi kalória kellene? Állítgatom itt az étrendem, számolgatok, de baromi nehéz úgy kihozni hogy mindháromnak megfeleljen...és akkor a zsírral nem is foglalkozok...
Véleményem szerint sok lesz az edzés teljesen kezdőként.
Ha testileg bírnál is ennyit,fejben nem biztos.
Kezd heti 3 edzéssel és havonta hozzáadhatsz egyet.
Pl heti 2x konditerem és 1x kocogás.
Álljon be a rendszeresség és aztán lehet növelni az edzésszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!